L’Aula de les fires Mercat de Mercats i Petit Mercat de Mercats es converteix en l’escenari de tallers de productes de proximitat i temporada, de showcookings de xefs de renom, de xerrades de conscienciació, de degustacions… Un espai de divulgació que promou l’alimentació saludable, sostenible i de mercat entre la ciutadania de la mà d’experts en la matèria.
En els darrers anys, l’Aula ha acollit showcookings de xefs amb estrella Michelin, com els germans Torres o en Raül Balam; sessions de cuina eficient i d’aprofitament, tallers de pasta i dolços; tasts de vins, de cafès d’especialitat o de cerveses; demostracions de cuina de mercat, tallers amb flors i tints naturals, entre d’altres.
Any rere any, el producte de qualitat i de mercat és el protagonista d’aquestes fires, juntament amb els comerciants i les comerciantes dels mercats, que ofereixen a la ciutadania el tracte personalitzat que els caracteritza i productes frescos de les diferents denominacions: fruites i verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, olives, pesca salada, peix i carn.
Durant aquests dies de festa, les activitats de l’Aula es complementen amb les tapes dels restauradors de la ciutat, amb els tallers de l’Espai Infantil i amb els concerts en directe a l’escenari de la fira.