Els Mercats de Barcelona porten l’alimentació saludable al Festival de la Infància

..
20/12/2023 - 11:48 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Festival de la Infància, l’esdeveniment nadalenc de lleure familiar més gran de Barcelona, torna a la Fira de Barcelona del 27 al 31 de desembre. En aquesta edició, el saló inclou 60 noves i divertides activitats lúdiques, esportives i culturals per al públic infantil fins a dotze anys. 

Durant el Festival, a l’espai de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, juntament amb la Direcció de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional i Mercabarna, els infants podran apropar-se a l’alimentació saludable i sostenible a través de diferents tallers i jocs. 

A l’espai de taller, per a nens i nenes a partir de 6 anys, es duran a terme les següents activitats: 

  • Desos opció solidària i ‘el mapa dels aliments’: vine i descobreix el camí que fan alguns aliments fins a arribar a casa teva! 

Quan? Dimecres 27 de desembre de 10 a 11.30 h

  • Mercats de Barcelona ‘pop-ups de temporada’: crea el teu vegetal a partir de la tècnica del pop-up.

Quan? Dimecres 27 de 12 a 14 h, dijous 28 i divendres 29 de 10 a 14 h i diumenge 31 de 10 a 12 h

  • Mercabarna ‘5 al dia’: diferents activitats en grup sobre el coneixement de les fruites i hortalisses.

Quan? Dimecres 27 i divendres 29 de 16 a 20 h, dissabte 30 de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

  • Espigoladors ‘trepitjades de les mongetes tendres’: vine a debatre sobre les mongetes tendres!

Quan? Dijous 28 de 16.30 a 17.30 h 

A l’espai lúdic, en horari continuat els nens i nenes entre 2 i 5 anys podran jugar, dibuixar i pintar a les pissarres. 

El Festival de la Infància és l’esdeveniment d’entreteniment infantil més veterà de Catalunya – se celebra des de 1963 – i les seves activitats, a més de divertir, fomenten hàbits de vida saludable i valors com ara la solidaritat, el civisme, la creativitat o el respecte a la diversitat i al medi ambient.

Com a novetat, el Festival de la Infància crea l’espai Mini, amb jocs i activitats educatives adaptades per a nadons i infants de fins a quatre anys. Inclou una ludoteca, espais de psicomotricitat i experimentació sensorial, experiències visuals, un circuit amb cotxes d’època i un escenari a mida amb espectacles de titelles, conta contes i música. 

El Festival de la Infància ocuparà el Palau 2 i la plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc i es podrà accedir en dos torns a escollir: de matí (de 10 a 15 h) o de tarda (de 16 a 21 h).

Més informació