5 maneres de conservar aliments a casa
A vegades pot ser tot un repte que els aliments que comprem no es facin malbé, sobretot per als més novells o els més despistats. És per això que avui us portem 5 consells per evitar lamentar-nos cada cop que obrim la nevera o l’armari de la cuina!
1. Suc de llimona per aturar l’oxidació
Si tallem una fruita per la meitat, com ara una poma o una pera, i la deixem fora de la nevera, probablement s’oxidi i s’enfosqueixi. Per evitar-ho, només cal posar-hi unes gotes de suc de llimona per sobre. La vitamina C, un potent antioxidant, aturarà l’oxidació, de manera que la fruita tindrà el seu color de sempre.
2. Draps molls per evitar la deshidratació
Per tal que no es deshidratin, embolicar el peix i la carn amb draps molls és una bona opció. També podem enxopar un paper de cuina i posar-lo per sobre. Així es conservarà la humitat del peix i la carn durant més temps, com també les seves propietats.
3. La salmorra per allunyar els bacteris
Salar els aliments, o submergir-los en aigua i sal, és un dels mètodes més antics de conservació. Molts vegetals, com ara el cogombre, la pastanaga, les cebes i cebetes, els grans d'all, el carabassó, l’albergínia, la coliflor, la col, els espàrrecs, les tàperes, la remolatxa, els naps i els raves, poden guardar-se d’aquesta manera. Els bacteris i els insectes no s’hi atansaran pas!
4. No omplir la nevera per garantir la ventilació
Si omplim la nevera com si demà fos el fi del món, l’aire fred no podrà circular per tot l’espai, havent-hi aliments als quals no els arribaran les baixes temperatures. Per tal d’evitar-ho, el millor és fer una distribució mesurada i homogènia del menjar, per tal de no acumular-lo en alguns prestatges. Alhora, és recomanable col·locar els aliments menys sensibles a la zona superior, i els més peribles a les zones inferiors i properes a la porta.
5. Congelar per ser creatiu
Congelar allò que menjarem més endavant és molt comú a totes les cases. Tanmateix, no ha de ser avorrit! Si congelem fruita, podem preparar batuts, smoothies i sucs. A més, podem fer gelats casolans, una opció perfecta per a l’estiu.
En definitiva, conservar els aliments és una tasca fàcil, només cal aplicar-hi sentit comú i, sobretot, una mica de pràctica!