Afegim-li sabor a la vida amb un curri de cigrons i carabassa!
Avui aprendrem a fer un plat de curri indi, un plat molt característic de la temporada de tardor, de la mà d’Angalina Chungani, una xef especialitzada en cultura índia i el món de les espècies, que ens va acompanyar a la passada edició de Mercat de Mercats.
S'ha de saber que de curri indi no només n'existeix un, sinó que n'hi ha milers, i són moltes les combinacions que es poden fer per crear un plat ple d'aromes i sabor. Avui compartim amb vosaltres una recepta que l'Angalina va presentar en un taller de Mercat de Mercats.
En primer lloc, s’ha de construir una barreja d’espècies amb llavors de comí, de coriandre, de fonoll i de mostassa. A banda, afegir-li pebre negre. Les espècies són molt digestives i saludables, i l’Angalina ens recomana que quan comprem una bossa d’espècies i l’obrim, el millor és posar-la en un pot de vidre.
Totes aquestes llavors s’han de triturar amb un molinet d’espècies, conjuntament amb cúrcuma de color i amb un toc de sal. Aquesta barreja l’utilitzarem per assaonar el plat i, a més, la podem aprofitar per a qualsevol altre menjar!
En segon lloc, agafar una olla i afegir-hi oli d’oliva o oli de coco. Afegir també les llavors de mostassa i de comí. Una vegada s’hagin cuit, incorporar unes fulles de curri (fresques o seques), i esperar que tot s’escalfi, ja que busquem que les llavors de mostassa s’obrin amb la calor perquè desprenguin la seva aroma i sabor.
Incorporar a l’olla dues cebes ratllades. No volem caramel·litzar-la! Només s’ha d’estovar amb l’objectiu que quedi suau i tendra. Afegir-hi un toc de sal i una barreja d’all i gingebre.
Agafar un tomàquet, tallar-lo en daus i incorporar-lo a l’olla. Afegir cúrcuma, coriandre en pols i un toc picant de xili, i barrejar-ho tot bé.
A partir d'aquí, has d’escollir si vols un curri més líquid o més sec, ja que és moment d’afegir-hi aigua. Una altra opció és utilitzar caldo de verdures en comptes d’aigua. I ara s’ha de deixar coure durant un minut.
Incorporar-hi els cigrons cuits, però també pot ser un altre llegum com mongetes blanques o negres, llenties o una barreja de llegums. I si no t’agraden els llegums, pots posar-hi verdures!
A continuació, és moment d’afegir-hi llet de coco o bé, si no t’agrada, una bona opció és un iogurt natural o caldo, i un toc de sal. Després, afegir-hi la meitat d’una carabassa, que són aproximadament uns 800 g (la carabassa s’ha fet anteriorment al forn amb una barreja de curri). Les llavors de la carabassa les podem aprofitar i torrar en una paella per donar-li un toc cruixent al plat.
I per últim, construïm el plat amb arròs ja cuinat, i li col·loquem la salsa de curri al costat. El resultat serà un curri de cigrons i carabassa, deliciós!