Amanida tèbia de cigrons i calamars
<p>800 g de cigrons</p><p>16 calamars petits (demaneu que us els netegin i els deixin sencers)</p><p>2 tomàquets mitjans d’amanida</p><p>2 cebes tendres mitjanes</p><p>Sal i oli d’oliva</p><p> </p><p><strong>Per a la vinagreta de menta:</strong></p><p>2 branquetes de menta fresca</p><p>1 culleradeta de Comí en gra</p><p>6 cullerades d'Oli d'oliva Verge extra</p><p>2 cullerades de vinagre de Xerès</p><p>1 culleradeta de sal</p>
Passem els calamars per aigua per a eliminar impureses. Reservem.
Posem els cigrons dins un colador i els rentem a sota el raig d’aigua fins que no surti escuma. Deixem escórrer.
Mentrestant, netegem els tomàquets, escaldem, traiem pell i llavors (si no voleu, no cal). Tallem els tomàquets a trossets petits. Tallem les cebes, també, en trossets petits. Reservem.
Tallem els cos dels calamars a tires de dalt a baix i les potes a trossets (4 potes les deixem senceres)
Per a la vinagreta, posem en un recipient l'oli, el vinagre, la menta tallada fina (només les fulles) la sal i el comí. Amb unes varetes, emulsionem fins que ens quedi una salsa homogènia.
En una paella ben calenta, afegim un rajolí d’oli i fregim els calamarcets. Salem i reservem. Podem passar els cigrons per una paella, també, o deixar-los.
En un bol, barregem tots els ingredients reservant les 4 potes senceres de calamar per decorar.
Recepta de Marta Codina i l'aula de cuina del Mercat de la Guineueta