Ànec farcit
• 1 ànec
• 4 pomes àcides
• 300 g de prunes seques
• 1 mica de marduix
• 1 llimona
• Oli i mantega
• Sal i pebre
Posarem les prunes en remull abans de pelar i tallar les pomes a quarts que regarem amb una mica de llimona perquè no s'ennegreixin.
Netejarem l'ànec, li afegirem una mica de sal i marduix a l'interior i després el farcirem amb les prunes i les pomes. Cosirem l'obertura de l'ànec.
Empolsarem l'exterior de l'ànec amb sal i marduix i després untarem amb oli una plata ovalada de forn. Untarem l'ànec amb mantega i el ficarem a la plata. L'enfornarem i el courem durant una hora i mitja a temperatura uniforme.
Un cop cuit, li tallarem el fil i el portarem a taula acompanyat d'un bol amb prunes i orellanes remullades i un altre amb patates cuites amb mantega.