Arrenca la tretzena edició de la Fira Mercat de Mercats!
Avui ha arrencat una nova edició de la Fira Mercat de Mercats a la plaça de Catalunya! Tres dies plens de tallers, showcookings, xerrades, activitats infantils, comerços de mercat, productors de proximitat, tapes de restauradors de la ciutat, música… i molt més!
La fira ha inaugurat la seva programació amb el showcooking ‘Elaboració del Pa de mar’ de la mà del seu creador, Andreu Bertran. Amb motiu de la 37a Copa Amèrica el gremi de Forners ha volgut col·laborar creant aquest pa especial per a l’ocasió: el pa de mar.
A continuació, hem seguit la jornada amb un tast guiat de cerveses de la mà d’Estrella Damm amb Yan Maia Auad, beer sommelier. A l’aula hem pogut degustar quatre varietats diferents, explorar el mercat cerveser i conèixer més de la cultura de la cervesa. També hem après de manera interactiva i ràpida els secrets per fer un bon tast de cervesa.
A la tarda, hem gaudit del showcooking ‘Cuina PimPam’ amb Arnau Paris & Specials, qui ens ha animat a sortir de la nostra zona de confort a la cuina fent servir diferents varietats d’espècies. El xef ens ha ensenyat a preparar dues postres amb un toc diferent: una copa amb figues, iogurt grec i curri, i pera saltada amb nata i un toc de ‘cajún’.
Tot seguit, de la mà de Rosah's Pastry i SMEG, hem après a preparar postres delicioses! Les pastisseres Rocío Somalo i Sarah Mordeca, ens han delectat amb una deliciosa crema de te matxa amb xocolata blanca, gelée de mandarina i merenga.
Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits, ha arrencat el cicle de showcookings d’alta gastronomia de Mercat de Mercats. El xef ha preparat dues receptes de temporada al voltant de la Castanyada, amb una elaboració amb la castanya i el moniato com a ingredients principals. Seguidament, també ha presentat unes postres de figues.
I els més menuts de la casa han gaudit del taller ‘Creix amb el peix: coneguem els peixos’, organitzat pel Gremi de majoristes del peix de Mercabarna, on han pogut descobrir més de prop com són aquests animals i, fins i tot, els han pogut disseccionar. A continuació, les nenes i nens han conegut el funcionament de l'etiquetatge en els aliments amb el taller ‘Descobreix el misteri de les etiquetes’, on han après a diferenciar la informació de les etiquetes i han elaborat una pròpia.
I la música ha estat ben present de la mà dels concerts de Los Buenos Valedores i Galgo Lento i la sessió de DJ de Diego Armando.
Demà ens espera un dia carregat de showcookings, degustacions, tallers i moltes sorpreses més! Donarem la benvinguda al segon dia de la fira a les 12 h amb un showcooking de la mà del xef Yoshikazu Suto del restaurant Suto, farem un tast de vi, un showcooking de la mà de The Paella Factory i de cuina japonesa amb Playmarket i Keita Tanaka, acollirem la presentació del llibre ‘Cuina Catalana’ de la Granja Elena i acabarem el dia aprenent sobre pa de carbassa amb Lore Salas de Datesandavocados. També gaudirem dels concerts de Joana Serrat i Xarim Aresté i de les sessions de DJ de Pierre Antoine i Cesar de Melero. I la canalla podrà gaudir amb un munt de tallers i activitats!
No us ho perdeu! Recordeu que ens trobareu d’11 a 22 h a la plaça de Catalunya per celebrar junts la gastronomia de mercat, de proximitat i de temporada!