Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges #demercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Consells de l'àvia
      • Receptes
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Aules de mercat
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges #demercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Consells de l'àvia
      • Receptes
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Aules de mercat
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
  1. Inici
pastanaga

Avui celebrem el Dia Mundial de la Pastanaga!

dv., 03/02/2023 - 08:51
categories
Productes de temporada
etiquetes
pastanaga

Avui, 3 de febrer, és el Dia Mundial de la Pastanaga, una de les hortalisses més versàtils a l’hora de cuinar.

Els seus beneficis són múltiples, ja que són riques en vitamina A, necessària per al creixement, el desenvolupament dels ossos, el sistema hormonal i el manteniment dels teixits. També són bones per a la vista, ja que protegeixen la retina i eviten l'aparició de cataractes.

Com veieu, existeixen una infinitat de bones raons per a menjar pastanaga. Les podeu prendre crues, fetes al vapor, cuites, al forn o liquades en forma de smoothie.

Però com que avui del que es tracta és de celebrar, nosaltres us proposem una recepta que us encantarà, el pastís de pastanaga, també conegut com a carrot cake. És fàcil d’elaborar i en tan sols 40 minuts el tindràs a punt!

Al mercat de la Marina, trobareu la parada de fruites i verdures selectes Josep M. i Dorotea. L’Angie us ajudarà en la selecció dels productes i us podrà explicar alguna anècdota curiosa sobre les pastanagues: quan ella era petita, li explicaven que si menjava moltes pastanagues, el palmell de les mans se li tornaria de color taronja! 

Però anècdotes a banda, els ingredients que us faran falta per a un motlle de 24 cm són:

  • 2 ous
  • 125 grams de sucre de canya integral
  • 125 ml d’oli suau o gira-sol
  • 200 grams de pastanagues ratllades
  • Ratlladura d’1 llimona i 1 taronja
  • 50 grams de coco ratllat
  • 50 grams de nous trossejades
  • 100 grams de panses
  • 200 grams de farina tamisada
  • 1 culleradeta de llevat

I les espècies necessàries: 

  • 4 claus triturats amb un morter
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 3 culleradetes de canyella

Elaboració:

  1. Batem els ous amb el sucre, a mà o a màquina, fins que doblin el seu volum.
  2. Afegim els 125 ml d'oli de gira-sol i barregem.
  3. A continuació, afegim 200 grams de pastanagues ratllades.
  4. Afegim la ratlladura de la llimona i la taronja, el coco, les nous trossejades i les panses.
  5. Finalment, agreguem la farina prèviament tamisada, la mescla d'espècies i el llevat en pols.
  6. Cobrim el motlle amb una mica de mantega, empolvorem amb una mica de farina i agreguem la mescla al motlle.
  7. Enfornem a 180 °C durant 30-40 minuts aproximadament (el temps i la temperatura varien depenent del forn).
  8. Deixem refredar-ho al motlle i després passem el bescuit a la reixeta perquè es refredi totalment.

Finalment, el guarnim amb una mica de sucre glass pel damunt i ja està llest per a servir

 

carrotcake

 

parada

 

Categories

Aules de mercat
Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes
Salut
Trucs i Consells de l'àvia
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal