Avui celebrem el Dia Mundial de la Pastanaga!
Avui, 3 de febrer, és el Dia Mundial de la Pastanaga, una de les hortalisses més versàtils a l’hora de cuinar.
Els seus beneficis són múltiples, ja que són riques en vitamina A, necessària per al creixement, el desenvolupament dels ossos, el sistema hormonal i el manteniment dels teixits. També són bones per a la vista, ja que protegeixen la retina i eviten l'aparició de cataractes.
Com veieu, existeixen una infinitat de bones raons per a menjar pastanaga. Les podeu prendre crues, fetes al vapor, cuites, al forn o liquades en forma de smoothie.
Però com que avui del que es tracta és de celebrar, nosaltres us proposem una recepta que us encantarà, el pastís de pastanaga, també conegut com a carrot cake. És fàcil d’elaborar i en tan sols 40 minuts el tindràs a punt!
Al mercat de la Marina, trobareu la parada de fruites i verdures selectes Josep M. i Dorotea. L’Angie us ajudarà en la selecció dels productes i us podrà explicar alguna anècdota curiosa sobre les pastanagues: quan ella era petita, li explicaven que si menjava moltes pastanagues, el palmell de les mans se li tornaria de color taronja!
Però anècdotes a banda, els ingredients que us faran falta per a un motlle de 24 cm són:
- 2 ous
- 125 grams de sucre de canya integral
- 125 ml d’oli suau o gira-sol
- 200 grams de pastanagues ratllades
- Ratlladura d’1 llimona i 1 taronja
- 50 grams de coco ratllat
- 50 grams de nous trossejades
- 100 grams de panses
- 200 grams de farina tamisada
- 1 culleradeta de llevat
I les espècies necessàries:
- 4 claus triturats amb un morter
- 1 culleradeta de nou moscada
- 1 culleradeta de gingebre
- 3 culleradetes de canyella
Elaboració:
- Batem els ous amb el sucre, a mà o a màquina, fins que doblin el seu volum.
- Afegim els 125 ml d'oli de gira-sol i barregem.
- A continuació, afegim 200 grams de pastanagues ratllades.
- Afegim la ratlladura de la llimona i la taronja, el coco, les nous trossejades i les panses.
- Finalment, agreguem la farina prèviament tamisada, la mescla d'espècies i el llevat en pols.
- Cobrim el motlle amb una mica de mantega, empolvorem amb una mica de farina i agreguem la mescla al motlle.
- Enfornem a 180 °C durant 30-40 minuts aproximadament (el temps i la temperatura varien depenent del forn).
- Deixem refredar-ho al motlle i després passem el bescuit a la reixeta perquè es refredi totalment.
Finalment, el guarnim amb una mica de sucre glass pel damunt i ja està llest per a servir