Avui parlem de marisc!
Gambes, cloïsses, musclos... sona bé, oi? El marisc és un aliment tan potent i valuós que molts xefs d'arreu del món l’utilitzen a les seves cuines.
Són invertebrats marins que es divideixen en tres grups principals: crustacis, mol·luscs i equinoderms. Els trobem habitualment a la cuina catalana i a la dieta mediterrània en general. Els més famosos són els musclos, les cloïsses, els calamars, les ostres, les gambes i els llamàntols.
Aquest aliment popular es pot preparar i menjar de diverses maneres, però el més habitual és bullit, al forn o a la planxa. Una cosa que heu de tenir en compte és que el marisc s'ha de cuinar a altes temperatures per reduir el risc d'intoxicació.
Ara que coneixeu una mica més aquestes criatures tan especials, us ensenyarem alguns dels mercats de la ciutat de Barcelona on les podreu trobar i preparar-les a casa de la manera que preferiu.
Si visiteu el Mercat del Fort Pienc, trobareu la parada d’en Jordi, La mar de fresc. Les peixateres Adela i Núria ens expliquen que venen sobretot productes de proximitat, però també marisc provinent de Galícia o el Delta. Al taulell podrem trobar rap, lluç, bacallà i molt més, tot i que el producte més demanat per la clientela és el lluç. Encara que als clients els agrada anar a mirar els productes dels aparadors, també ofereixen el servei de porta a porta si algú ho necessita.
Si ens desplacem al barri de Sarrià, al Mercat de Sant Gervasi hi trobarem l'Alina i la Berta, de Peix de Platja Olivé. Amb més de 35 anys d'experiència al mercat, ens presenten un estand de més de 30 espècies de peix. Serveixen peix local i de temporada. Apunten que els dies feiners solen vendre als seus clients peix blanc com el rap, el lluç o el salmó, mentre que els caps de setmana acostumen a vendre producte de cassola com musclos, cloïsses o bé gambes.
No us han entrat ganes de preparar un bon plat de marisc? Doncs què espereu? Als mercats de la ciutat trobareu un ampli ventall d’opcions per gaudir del millor marisc.