Bars de mercat a l'Abaceria, Santa Caterina i la Boqueria
El nostre recorregut pels bars dels mercats de la ciutat avui ens portarà al Mercat de l’Abaceria, de Santa Caterina i la Boqueria.
A la nostra primera parada, al mercat de l’Abaceria, trobem el bar Cal Mingo i Loli, on podreu degustar esmorzars de forquilla, plats combinats, tapes, entrepans… El seu horari és de dilluns a divendres de 8 a 17 h. I dissabtes de 8 a 15 h.
Si ens endinsem en la seva carta, se’ns fa la boca aigua amb la seva varietat d’entrepans calents (llom, botifarró, serranet’, mallorquí, calamars, truita…) i freds (pernil, anxoves, vegetal, sardines, tonyina, xoriço…); tapes de mercat (peixet fregit, calamars, cap i pota, amanida russa, ‘torreznos’, croquetes casolanes…). A més a més, es pot escollir entre més d’una vintena de plats combinats! Entre els ingredients principals, trobem l’hamburguesa, l’escalopa, xistorra, bacallà, sípia, mandonguilles, llibrets de llom… Al bar Cal Mingo i Loli, es fa difícil triar només una opció!
A la segona parada trobem el mític bar Joan, situat al mercat de Santa Caterina, on serveixen esmorzars i dinars i el seu personal destaca per la seva amabilitat i tracte proper. Al seu aparador trobem mandonguilles amb samfaina, tripa de la casa, croquetes, crestes, botifarrons de ceba, caragols, diferents truites, bacallà amb samfaina i a la llauna… a més d’un sortit de tapes fredes protagonitzades per l’embotit, el pernil, l’amanida russa, les olives, els seitons en vinagre…
I si ets més d’entrepà, podràs gaudir d’especialitats calentes -sobrassada, salsitxes, llom, ‘serranito’, xistorra…- i fredes -anxoves, pernil, tonyina, fuet, xoriço…-. Al migdia, ofereixen un menú i es pot triar entre cinc primers i cinc segons: un menú senzill amb producte fresc i de primera qualitat procedent del mercat!
A la nostra última parada, al Mercat de la Boqueria, ens apropem al Mític Bar, un establiment especialitzat en peix i marisc fresc i tapes. Situat a l’entrada del mercat, els cambrers i cambreres ens reben amb un somriure i ens mostren la seva barra, on els autèntics protagonistes són el peix i el marisc; gambes, llamàntol, llagosta… A més a més, podrem degustar un gran assortiment de tapes clàssiques: tripa, galtes, botifarra amb mongetes, patates braves, embotits, pebrots del padró, calamarsets…
Aquesta Setmana Santa, visita els bars dels Mercats de Barcelona, et lleparàs els dits!