BUNYOLS DE CALÇOTS
Temps de preparació: 30 minuts
1⁄2 litre de llet
250 g de farina
175 g de mantega, sal al gust, pebre vermell dolç i fumat al gust
7 ous
12 calçots
oli oliva verge
Posar un cassó al foc amb la llet, la sal i la mantega tallada a daus. Arrencar el bull. Un cop fosa la mantega, apagar el foc i posar la farina amb el pebre vermell fumat de cop. Barrejar fi ns a tenir una massa espessa i lligada. Procurar que la massa no s’enganxi. Deixar refredar uns 10’ i barrejar els ous, d’un a un, amb la mescla. En remenar tindrem la impressió que la barreja s’ha de tallar, però no és així. Seguir fi ns que es lligui. Després, posar el següent ou. Així fi ns a integrar-los tots. El conjunt ha de quedar com una crema pastissera. Netejar els calçots. Tallar a rodanxes fi nes. En una paella amb una mica d’oli d’oliva, sofregir-los a foc lent, que no agafi n color. Afegir-los a la barreja ja preparada. Posar una paella amb oli a punt per fregir. Amb una cullera de postres agafar una cullerada de massa i, amb una altra cullera, posar porcions a l’oli. Coure els bunyols fi ns a enrossir-los. Retirar i deixar sobre paper absorbent per treure l’excés d’oli. Servir imenjar tebis. Bon profit!
RECEPTA CEDIDA PELS MAJORISTES DE FRUITES I HORTALISSES DE MERCABARNA. Una creació del cuiner Pep Nogué (@pepnogue)