Canelons de carn i peix: receptes per gaudir el dia de Sant Esteve
Caneló de salmó
Ingredients per a 4 persones
- 300 g de salmó salvatge
- amanida russa al gust
- 500 g de tomàquet a daus
- 50 g de tàperes
- coriandre fresc picat
- caviaroli d’alfàbrega (caviar d’alfàbrega)
- microbrots
- oli d'oliva
- sal
- pebre molt
Canelons de carn
Ingredients per a 4 persones
- 300 g de carn magra de vedella i de porc
- 100 g de pit de pollastre
- 50 g de fetge de pollastre
- 2 cebes
- 2 grans d'all
- un raig de vi ranci
- un raig de conyac
- 1 tomàquet madur
- oli d’oliva verge
- 2 llesques de pa (només la molla)
- 1 litre de llet
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- sal
- pebre blanc
- nou moscada
- 12 làmines de pasta de caneló
- 125 g de formatge que es fongui bé, com el mató o l’emmental
Els canelons són, sens dubte, un dels plats estrella de les festes de Nadal a Catalunya, especialment el dia de Sant Esteve. Tot i que se solen fer farcits de carn, enguany et proposem una altra opció igual d’irresistible: els canelons de peix.
En aquest enllaç, podràs gaudir d’un showcooking exclusiu del xef Jordi Esteve del Restaurant Nectari, celebrat a la Fira Mercat de Mercats, on podràs aprendre a preparar no només els canelons de peix, sinó també uns galets farcits. Converteix aquestes festes en una experiència gastronòmica única!
A continuació, us compartim la recepta pas per pas:
Caneló de salmó salvatge untuós farcit d'amanida russa i tàrtar de tomàquet i tàperes
- Tallar el salmó a làmines fines i estendre-les una al costat de l'altra.
- Posar l'amanida russa al centre i embolicar com un caneló.
- A sobre afegir el caviar d'alfàbrega i els microbrots.
Preparació del tàrtar:
- Pelar els tomàquets i tallar-los a daus.
- Saltar a foc fort breument en oli d'oliva, afegir les tàperes.
- Fora del foc, posar el coriandre.
- Rectificar la condimentació.
A banda d’aquesta proposta innovadora, una altra opció que mai falla són els clàssics canelons de carn:
Canelons de carn
- Tallar tota la carn a daus i daurar-la en una cassola amb un raig d’oli d’oliva.
- A mitja cocció, afegir-hi els alls pelats i tallats a làmines, i la ceba ratllada. Coure lentament uns 40 minuts perquè la carn es vagi estovant.
- Remullar-ho amb un raig de vi ranci i un raig de conyac, i deixar evaporar l’alcohol.
- A continuació, afegir-hi el fetge i coure uns minuts més. Incorporar-hi el tomàquet ratllat i deixar que es concentri.
- Remullar la molla de pa amb llet i afegir-la a la carn. Passar la mescla per la picadora i afegir el punt de sal.
- Posar a bullir les làmines de pasta seguint les indicacions del fabricant. Un cop fetes, refredar-les amb aigua freda i posar-les a sobre d’un drap blanc.
- Anar posant una cullerada de carn a cadascuna de les làmines i enrotllar la pasta per tancar el caneló.
- Tot seguit, fer la beixamel: posar a bullir mig quilo de llet, i en una altra cassola, posar-hi la mantega i escalfar-la. Afegir-hi la farina i coure-la un parell de minuts a foc lent. Abocar-hi la llet de mica en mica perquè no faci grumolls i deixar coure lentament un parell de minuts.
- Afegir sal, pebre blanc i nou moscada.
- Posar una cullerada de beixamel al fons d’una safata de forn, col·locar-hi els canelons a sobre i després cobrir-los amb la resta de la beixamel.
- Escampar una capa de formatge ratllat per sobre i unes boletes de mantega.
- Ficar-ho al forn a 200 °C fins que s’escalfin els canelons i quedin gratinats.
Recorda que tots els ingredients que necessites els pots trobar als mercats de Barcelona. Aquest Nadal, atreveix-te a innovar i sorprèn els teus convidats amb aquestes dues propostes delicioses!