Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Canelons de carn i peix: receptes per gaudir el dia de Sant Esteve

dl., 23/12/2024 - 11:49
canelons
etiquetes
Nadal
categories
Receptes i consells
Primer plat
Dificultat mitjana

Caneló de salmó

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de salmó salvatge
  • amanida russa al gust
  • 500 g de tomàquet a daus
  • 50 g de tàperes
  • coriandre fresc picat
  • caviaroli d’alfàbrega (caviar d’alfàbrega)
  • microbrots
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre molt

 

Canelons de carn

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de carn magra de vedella i de porc
  • 100 g de pit de pollastre
  • 50 g de fetge de pollastre
  • 2 cebes
  • 2 grans d'all
  • un raig de vi ranci
  • un raig de conyac
  • 1 tomàquet madur
  • oli d’oliva verge
  • 2 llesques de pa (només la molla)
  • 1 litre de llet
  • 30 g de mantega
  • 30 g de farina
  • sal
  • pebre blanc
  • nou moscada
  • 12 làmines de pasta de caneló
  • 125 g de formatge que es fongui bé, com el mató o l’emmental

Els canelons són, sens dubte, un dels plats estrella de les festes de Nadal a Catalunya, especialment el dia de Sant Esteve. Tot i que se solen fer farcits de carn, enguany et proposem una altra opció igual d’irresistible: els canelons de peix.

En aquest enllaç, podràs gaudir d’un showcooking exclusiu del xef Jordi Esteve del Restaurant Nectari, celebrat a la Fira Mercat de Mercats, on podràs aprendre a preparar no només els canelons de peix, sinó també uns galets farcits. Converteix aquestes festes en una experiència gastronòmica única!

A continuació, us compartim la recepta pas per pas:

Caneló de salmó salvatge untuós farcit d'amanida russa i tàrtar de tomàquet i tàperes

  1. Tallar el salmó a làmines fines i estendre-les una al costat de l'altra. 
  2. Posar l'amanida russa al centre i embolicar com un caneló.
  3. A sobre afegir el caviar d'alfàbrega i els microbrots.

Preparació del tàrtar:

  1. Pelar els tomàquets i tallar-los a daus. 
  2. Saltar a foc fort breument en oli d'oliva, afegir les tàperes. 
  3. Fora del foc, posar el coriandre. 
  4. Rectificar la condimentació. 

A banda d’aquesta proposta innovadora, una altra opció que mai falla són els clàssics canelons de carn:

Canelons de carn

  1. Tallar tota la carn a daus i daurar-la en una cassola amb un raig d’oli d’oliva.
  2. A mitja cocció, afegir-hi els alls pelats i tallats a làmines, i la ceba ratllada. Coure lentament uns 40 minuts perquè la carn es vagi estovant.
  3. Remullar-ho amb un raig de vi ranci i un raig de conyac, i deixar evaporar l’alcohol.
  4. A continuació, afegir-hi el fetge i coure uns minuts més. Incorporar-hi el tomàquet ratllat i deixar que es concentri.
  5. Remullar la molla de pa amb llet i afegir-la a la carn. Passar la mescla per la picadora i afegir el punt de sal.
  6. Posar a bullir les làmines de pasta seguint les indicacions del fabricant. Un cop fetes, refredar-les amb aigua freda i posar-les a sobre d’un drap blanc.
  7. Anar posant una cullerada de carn a cadascuna de les làmines i enrotllar la pasta per tancar el caneló.
  8. Tot seguit, fer la beixamel: posar a bullir mig quilo de llet, i en una altra cassola, posar-hi la mantega i escalfar-la. Afegir-hi la farina i coure-la un parell de minuts a foc lent. Abocar-hi la llet de mica en mica perquè no faci grumolls i deixar coure lentament un parell de minuts.
  9. Afegir sal, pebre blanc i nou moscada.
  10. Posar una cullerada de beixamel al fons d’una safata de forn, col·locar-hi els canelons a sobre i després cobrir-los amb la resta de la beixamel.
  11. Escampar una capa de formatge ratllat per sobre i unes boletes de mantega.
  12. Ficar-ho al forn a 200 °C fins que s’escalfin els canelons i quedin gratinats.

 

Recorda que tots els ingredients que necessites els pots trobar als mercats de Barcelona. Aquest Nadal, atreveix-te a innovar i sorprèn els teus convidats amb aquestes dues propostes delicioses!

 

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal