Canelons d’espinacs
• 12 plaques de canelons
• 150 g d'espinacs
• Un grapat de panses i un altre de pinyons
• 150 g de formatge ratllat
• 100 g de salsa beixamel
• Sal i pebre
Per a la salsa:
• 1 litre de llet
• 5 cullerades de farina
• Mitja ceba
• Oli, sal i nou moscada
100 gr de formatge ratllat. Ho salpebrarem i ho passarem per una paella on primer haurem torrat els pinyons. Hi afegirem les panses i ho remenarem bé perquè es barregin tots els ingredients. Ho retirarem del foc i ho reservarem.
Posarem a bullir les plaques de canelons fins que estiguin al dente. Les escorrerem i les deixarem refredar estirades sobre el marbre de la cuina. Mentre es refreden, farem la salsa beixamel.
Ratllarem la mitja ceba ben fina i la sofregirem a la paella. Quan estigui transparent, hi afegirem la farina i ho remourem amb una espàtula, amb el foc baix. Quan tinguem lligades la farina i la ceba hi afegirem la llet a poc a poc i sense deixar de remenar perquè no se'ns facin grumolls. La retirarem del foc i li afegirem la sal i la nou moscada.
Farcirem els canelons amb la barreja d'espinacs, pinyons i panses, el enrotllarem i els col·locarem en una plata de forn untada amb mantega. Els cobrirem amb una capa de beixamel i els empolvorarem amb la resta del formatge ratllat i cap al forn, on els gratinarem uns 10-15 minuts.