Carpaccio de pinya amb crema catalana i maduixes
• 200 g de pinya natural
• 4 rovells d’ou
• Mig litre de llet
• 200 g de sucre
• 4 g de farina de blat de moro (Maizena)
• Mitja branca de canyella
• 1 llimona
• 5 g de maduixes
Pelarem i tallarem la pinya amb el ganivet de serra de la manera més fina que puguem i n’eliminarem el cor.
Prepararem la crema catalana: primer reservarem mig vaset de llet freda i farem infusionar la canyella i la pell de llimona en la resta de la llet sense que aquesta arribi a bullir durant 10 minuts. Mentrestant mesclarem bé els rovells d’ou amb el sucre i dissoldrem la farina en la llet. Colarem la llet ja tèbia i hi afegim la resta de la llet amb la farina i la mescla d’ous i sucre, tot això en un cassó a foc baix i sense deixar de remenar fins que s’espesseixi, però sense deixar que bulli. Ho deixarem refredar.
Un cop netes, tallarem les maduixes per la meitat i farem 5 o 6 talls verticals a cada meitat.
A l’hora de muntar el plat, col•locarem tres rodanxes de pinya sobreposades al plat, la crema catalana al centre creant un cordó, la cremarem amb una mica de sucre i ho decorarem amb les maduixes.