Celebra el Dia de l’Hummus amb una versió diferent

Ingredients per a 2 persones:
- 200 g de pèsols
- 1⁄2 gra d’all
- Suc de mitja llimona
- 1 cullerada de tahini (pasta de sèsam)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra (OOVE)
- Un polsim de pebre vermell dolç
El 13 de maig se celebra el Dia de l’Hummus, i és una data fantàstica per gaudir d’aquesta deliciosa pasta cremosa originària de l’Orient Mitjà. Avui, et proposem una versió fresca i saludable, l’hummus de pèsols, una recepta molt senzilla i plena de nutrients que pots preparar en menys de 10 minuts.
L’hummus és una pasta rica en proteïnes vegetals, fibra, greixos saludables, vitamines i minerals. Els seus ingredients principals, com els cigrons, el tahini i l’oli d’oliva, aporten nutrients essencials per al manteniment i un bon funcionament del cos humà, així com per a la salut digestiva.
Aquesta versió amb pèsols ofereix una alternativa fresca i lleugera, ideal per ara que comença el bon temps o per a aquells que busquen variar els sabors tradicionals de l’hummus.
Una proposta que forma part del recull de receptes elaborat pel Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE), que promou l’ús dels llegums en el nostre consum d’aliments diaris. Els pèsols, com a llegum de temporada, aporten una gran quantitat de nutrients beneficiosos per a la salut.
Els pèsols són una excel·lent font de proteïnes vegetals, fibra dietètica, vitamines i minerals essencials. Aporten aproximadament 85 calories per cada 100 grams i són rics en vitamines A, C, K i del grup B, així com en minerals com el ferro, el fòsfor i el potassi. A més, contenen antioxidants que ajuden a reduir la inflamació i el colesterol, contribuint a la salut cardiovascular.
Elaboració:
- Triturar tots els ingredients excepte el pebre vermell.
- Servir amb un raig d’OOVE i empolvorar el pebre vermell.
- Es pot acompanyar amb verdures crues (pastanaga, pebrot, cogombre...) o pa /torradetes.