Celebrem el Dia Mundial de la Pera!
Avui, 4 de desembre, celebrem el Dia Mundial de la Pera, una fruita amb milers d’anys d’història que continua sent una de les més apreciades a la nostra terra. Originària de l’Europa oriental i l’Àsia occidental, la pera va arribar a la península Ibèrica de la mà dels grecs i romans, i actualment l’estat espanyol es troba entre els principals productors mundials, amb més de trenta varietats diferents.
La pera és coneguda pel seu alt contingut en aigua – més del 80% – i per ser baixa en calories. També és una gran font de fibra soluble, que ajuda a regular el trànsit intestinal. Conté minerals com el potassi que contribueixen a equilibrar els fluids corporals i a mantenir una pressió arterial saludable. A més, la pera és rica en vitamines com la provitamina A, la vitamina C i l'àcid fòlic, essencials per al sistema immunitari i el benestar general.
A banda dels seus beneficis nutricionals, la pera és també un aliat per combatre l’envelliment cel·lular gràcies als seus antioxidants, millorar la salut cardiovascular i hidratar les mucoses. És una fruita ideal per a tothom!
Si hi ha un lloc on la pera brilla amb llum pròpia, és a Fruites i Verdures Molero, una parada que ja fa vint-i-un anys que està al Mercat de la Marina -anteriorment va estar trenta anys al Mercat del Port- de la mà de la Mari Carmen i en Juan.
Parlant sobre aquesta fruita, ens diuen que entre les diferents varietats que podeu trobar a la seva parada, destaca la pera de Puigcerdà, una de les preferides d'en Juan per la seva textura ferma i el seu sabor dolç amb un toc àcid. "És perfecta per a aquells que prefereixen una pera més carnosa", explica. A la parada també hi trobareu altres varietats com la pera Conferència, coneguda per la seva pell verda rugosa i el seu gust melós, o la pera Ercolina, una varietat més petita que aporta una increïble dolçor natural.
Tot i que en Juan prefereix gaudir de la pera al natural, sense complicacions, la Mari Carmen ens proposa algunes idees delicioses per incorporar aquesta fruita a la nostra cuina. De fet, ens recomana un primer plat, amanida de pera amb tomàquet i formatge; un segon plat, pollastre al forn acompanyat de pera; i unes postres, un pastís clàssic de pera amb una mica de melmelada per sobre.
I vosaltres, ens expliqueu quina és la vostra varietat de pera preferida?