Coca cruixent de samfaina, calamar i escamarlà amb oli verd
• 2 cebes
• 1 carbassó
• 1 pebrot vermell
• Mig quilo de tomàquet vermell
• 1 albergínia
• 2 calamars mitjans o 1 de gran
• 4 escamarlans
• Julivert
• Llorer
• 1 pa de pagès de mig quilo tallat a llesques
Retirarem la crosta del pa i li donarem forma rectangular. A continuació, el fregirem amb oli d'oliva i el reservarem.
Després farem la samfaina. En una cassola amb oli, enrossirem la ceba i després hi afegirem la resta de verdures, tot tallat a dauets. Un cop toves, hi posarem el tomàquet, una fulla de llorer i la sal i ho deixarem coure.
Netejarem els calamars i els tallarem a tires primes, pelarem les cues del escamarlans, i els saltarem tots dos en una paella.
Emplatarem primer amb el pa fregit, després la samfaina per sobre, i finalment el calamar i els escamarlans. Com a toc final ho podem regar amb un raig d'oli i una mica de sal grossa.