Coca de Sant Joan
• 250 g de farina de força
• 100 g de sucre
• 100 g de mantega
• 2 ous
• 20 g de llevat en pols
• ½ got de llet
• Anís i pell de llimona ratllada
• Pinyons i fruita confitada
Desfarem el llevat amb la llet tèbia, hi afegirem tres cullerades de farina i ho treballarem fins que ens quedi una massa llisa que deixarem reposar fins que ens dobli el volum.
Farem un volcà de farina sobre el marbre de la cuina i al centre hi posarem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la llimona ratllada i els grans d'anís. Ho treballarem amb les mans i després hi afegirem la massa fermentada. Continuarem treballant-ho fins que ens quedi una massa fina i compacta.
Untarem una plata de forn amb oli o mantega i hi estirarem la massa al damunt. Ens ha de quedar de forma ovalada i ha de tenir un centímetre de gruix, més o menys. Ho pintarem amb un ou, hi posarem la fruita confitada per sobre i ho deixarem reposar fins que torni a doblar el volum.
Prepararem la crema: necessitarem ½ litre de llet, 4 cullerades de sucre, 3 ous, 3 cullerades de farina de blat de moro (Maizena), pell de llimona i una branca de canyella.
Posarem els rovells dels ous en un bol i els barrejarem, tot batent bé, amb la farina de blat de moro. Posarem a bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella. Ho traurem del foc, remenant tota l'estona, i ho afegirem a la barreja dels ous i la farina de blat de moro. Ho colarem i ho canviarem de cassó perquè torni a bullir, sense deixar de remenar. Quan veiem que es torna espessa, la traurem del foc i la deixarem refredar, tapada amb paper transparent per evitar que se'ns hi faci una crosta. Quan estigui freda, la ficarem en una màniga pastissera.
Ara només ens quedarà posar la crema a la coca, a la qual també hi tirarem els pinyons i sucre per sobre. Ho enfornarem a 180 graus durant uns 20-30 minuts, fins que estigui daurada.