Cuinar sense foc... T'hi atreveixes?
Amb la calor dels mesos d’estiu, posar-se davant dels fogons es pot convertir en una autèntica tortura. Aprofitant que dissabte va ser el Dia Internacional del Menjar Cru, et portem diverses idees que potser encara no has provat.
Segurament pensaràs que és pràcticament impossible anar més enllà d’una amanida o d’un bon gaspatxo, però no és així i avui venim a demostrar-t’ho.
- Ceviche de corvina: Imprescindible escollir un peix blanc fresquíssim, netejar-lo bé de pell i espines i congelar-lo prèviament. El suc de llima, el xili picant i el coriandre fresc crearan junts el sabor característic del plat més popular dels països andins.
- Tàrtar de tonyina amb tomàquet: Compra un bon llom de tonyina i congela’l 72 hores. Treu-lo del congelador la nit abans de la preparació del tàrtar, perquè es descongeli a temperatura controlada. L'elaboració és tan fàcil com picar-lo amb ganivet, amanir-lo i acompanyar-lo d'unes torrades de pa. Perfecte per a sopars lleugers a la terrassa!
- Tàrtar de vedella amb alfàbrega i tomàquet sec: Hidrata els tomàquets secs amb aigua tèbia durant una hora. Eixuga'ls, pica'ls amb un ganivet al costat de les olives, les tàperes i la ceba tendra. Pica la carn de vedella i barreja-la amb els ingredients anteriorment picats, una ratlladura de llimona, alfàbrega, sal, pebre, mostassa i oli d'oliva.
- Amanida tropical: Posa en una picadora un tros de gingebre, 4 fulles de menta, suc de llima i oli. Bat fins que quedi tot ben triturat. Talla tota la fruita en trossos petits i posa-la en un bol. Condimenta-la amb vinagreta i una mica de sal. Deixa-la reposar una estona tapada a la nevera. Torna a barrejar una mica, decora-ho amb unes làmines de coco deshidratat i unes fulles de menta i serveix-lo immediatament.
Menjar aliments crus és avui una tendència gastronòmica a l’alça. En aquest sentit, els avantatges d'una dieta que inclogui més aliments crus ens aportarà incomptables beneficis per a la nostra salut. Els seus impulsors adverteixen que quan els aliments es cuinen a més de 44 graus perden gran part dels seus nutrients i enzims.
Anima’t a provar aquestes receptes senzilles i refrescants!