Cuinem coca d’albercocs!
dl., 10/07/2023 - 07:01
Ingredients (per a 4 persones)
- Albercocs al gust (6 unitats mínim)
- 200 g de sucre
- 100 g de mantega
- 250 g de farina
- 6 ous
- 125 ml d’oli de gira-sol
- 125 ml de llet sencera
- 1 sobre de llevat
- Sucre de llustre
L'albercoc és una fruita de forma ovalada, d'un gust molt dolç i amb unes propietats idònies per combatre la calor. És una fruita rica en vitamina A i C que ens ajuda a mantenir una salut ideal de la vista, els cabells, els ossos i la pell. El seu temps de consum idoni és entre maig i setembre, però també podeu obtenir albercocs dessecats, que tenen el nom d'orellanes, durant tot l’any.
Avui prepararem coca d’albercocs!
Elaboració
- Comenceu separant les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu i reserveu-les.
- En un bol, poseu els rovells amb el sucre i barregeu-ho fins que es quedin blanquinosos. Afegiu-hi la llet, la mantega pomada, l’oli i tornem a barrejar.
- Tot seguit incorporeu-hi la farina tamisada i el llevat; barregeu-ho de nou.
- Finalment, incorporeu-hi les clares a punt de neu i barregeu-ho amb moviments suaus i envoltants per evitar que baixin.
- Aboqueu la massa resultant en un motlle de forn, prèviament untat amb mantega i farina.
- Anivelleu la massa perquè quedi uniforme i col·loqueu-hi els albercocs a meitats a sobre.
- Fiqueu el motlle al forn, preescalfat a 180 ºC , durant uns 40 minuts.
- Traieu la coca del forn, deixeu-la refredat i empolvoreu-la amb sucre de llustre.
Consells
- Si no tenen un aspecte amb taques o arrugues significa que estan massa madurs.
- No és recomanable menjar-los verds, ja que són força indigestos.
- Si els voleu guardar a la nevera, millor amb una bossa amb forats i no més de 4 o 5 dies, així poden respirar.
- Si han madurat massa ràpid i no heu tingut temps de menjar-los, sempre els podeu utilitzar per fer una mascareta beneficiosa per al cutis.
Al llibre Temps de Mercats vol. 2, de la periodista gastronòmica Carme Gasull, hi trobareu més receptes de temporada com aquesta.