Descobreix l'hummus i incorpora’l a la teva dieta!
Demà és el Dia Internacional de l’Hummus, un plat que s'ha convertit en un aliment conegut a tot el món i que té profundes arrels a la cultura de l'Orient Mitjà.
Si encara hi ha algun despistat que no el coneix, l'hummus és una pasta suau i cremosa feta de cigrons, tahini, oli d'oliva, all i llimona. Es tracta d'un plat originari de la regió del Llevant a l'Orient Mitjà que ha estat durant segles una part integral de la dieta. Amb el transcurs dels anys, l'hummus, s'ha estès per tot el món gràcies al seu sabor característic i als beneficis per a la salut. A Espanya va arribar fa dècades, però, s'ha popularitzat aquests darrers anys a causa de diversos factors. Alguns són l'augment de població oriental o la cada vegada més gran obertura gastronòmica.
Precisament, l'hummus ha demostrat ser un exemple de com el menjar pot unir les persones i les cultures, ja que a mesura que ha guanyat popularitat ha inspirat moltes persones a explorar nous sabors i textures, i ha estat adaptat per cuines de tot el món.
D'altra banda, l'hummus és un plat molt ben considerat si es vol seguir una dieta saludable, ja que és ric en proteïnes, fibra i vitamines, propietats que el converteixen en una opció excel·lent. A més, es pot consumir de diverses maneres: com a salsa per a crudités o torrades, com a ingredient en sandvitxos o amanides, o com a guarnició per a plats principals.
Si visiteu el Mercat de la Llibertat, trobareu la parada Miquel Gasch de llegums cuits. Allà podreu parlar amb la Mari, que us oferirà els millors llegums cuits per preparar un bon hummus a casa. La Mari ens explica els passos a seguir per elaborar-lo:
1.- Primer s’han de col·locar els cigrons cuits a la liquadora, al costat de la resta d'ingredients de l'hummus: el tahini, l'oli d'oliva, l'all i el suc de llimona.
2.- Liquar els ingredients fins que es formi una pasta suau i cremosa. Si la barreja està molt espessa, cal afegir-hi una mica d'aigua per assolir la consistència desitjada.
3.- Afegir-hi sal i pebre al gust.
4.- Per acabar, servir l'hummus en un bol i guarnir-lo amb una mica d'oli d'oliva i de pebre vermell.
I llest! Ja tens el teu propi hummus casolà per gaudir amb torrades, crudités o qualsevol altre acompanyament.
La celebració del dia de l'hummus és una oportunitat per apreciar la diversitat de cultures i sabors que representa aquest plat, i per celebrar la capacitat que té el menjar per unir persones de tot el món i de totes les cultures!