Dia Mundial de la Pasta! Un essencial a la cuina!
Macarrons, raviolis, nyoquis… La pasta, aquell essencial que tenim tots i totes a casa! Avui dia 25 d’octubre celebrem el Dia de la Pasta. Farem un petit recorregut pel seu origen i descobrirem algunes curiositats. Comencem!
Encara que quan pensem en pasta ens ve ràpidament al cap tota la zona italiana, cal remarcar que aquesta es va originar a la Xina, però va ser a Itàlia on es va popularitzar i es va convertir en un bàsic a la cuina.
Actualment, la pasta és un plat popular a tot el món, amb incomptables varietats i formes. S’acostuma a servir amb salsa, des de la clàssica salsa de tomàquet fins a salses més elaborades com ara la carbonara, la bolonyesa, etc. A més, cada cop s’estan afegint més opcions de pasta sense gluten per a aquells amb al·lèrgies o intoleràncies.
Els mercats de les ciutats ofereixen cada vegada més parades de pasta fresca artesana per als seus clients perquè puguin cuinar amb el millor producte.
Si visitem el Mercat de Lesseps, la Maria Pia ens acull a la seva parada Gourmet Italia amb un somriure i ens explica què ofereix als seus clients. Ens comenta que ella i la seva companya Camilla, nascuda a Emilia-Romagna, venen pasta fresca farcida i pasta més senzilla com són els espaguetis, les tallarines, etc. També tenen pasta sense ou per a vegans.
Alguns dels productes que ens mostra són els tortellones d’espinacs amb formatge parmesà o els raviolis de mortadel·la amb formatge parmesà. Per aconseguir el color que agafa la pasta, utilitzen productes 100% naturals, i el farcit de la pasta és fet amb productes del mercat per garantir una alta qualitat. Els productes més venuts a Gourmet Italia són els ingredients per a la carbonara i els tortellones. Ens confessa que els productes amb gust de trufa són molt demandats per la clientela i que, per contra, la pasta farcida amb carn és la que menys. Una recepta que li cuina la seva mare i que li agrada molt és la lasanya de bolonyesa o les albergínies amb tomàquet i mozzarella. Fa un any i mig que fan pasta i ens expliquen que de cara a un futur els agradaria augmentar la producció no només de pasta, sinó també de postres originàries d’Itàlia.
Al barri de Sarrià-Sant Gervasi, al Mercat de Sant Gervasi, en Daniel de Farina Pasta Fresca ens até a la seva parada i ens explica que ofereix als clients pasta farcida i pasta més senzilla com ara espaguetis, tallarines, macarrons, etc. També ven pizzes fetes amb formatges italians i productes d’importació. Ens comenta que el producte més venut és la pasta farcida. Ens mostra alguns dels seus productes com ara els raviolis farcits de moniato i ceba caramel·litzada, raviolis de 4 formatges, o bé farcits de carn. Els productes que utilitza en Daniel són frescos i elaborats per ells mateixos, i ens convida a visitar l’obrador del Mercat del Guinardó on podem descobrir la maquinària amb la qual ho produeixen tot. Finalment, ens recomana una recepta que cuinava ell amb la seva àvia i que li agrada molt: els raviolis de carn amb bledes acompanyats d’un estofat de carn i tomàquet.
Ara que ja sabeu on podeu trobar la millor pasta i totes les possibilitats que teniu a l’hora de cuinar-la i menjar-la, animeu-vos i prepareu un plat exquisit per sorprendre els vostres convidats!