Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Dia Mundial del Sushi: passos a seguir per preparar-lo a casa

dv., 16/06/2023 - 10:23
sushi
etiquetes
Cuines del Món
Dies mundials
categories
Productes de temporada
Receptes i consells

Avui és el Dia Mundial del Sushi, un menjar típic de la cultura nipona, i parlarem de com elaborar-lo a casa. Des de l'arròs fins a una de les parts més importants d'aquest menjar asiàtic, el peix. Concretament, el salmó i la tonyina.

Per fer l'arròs necessitarem aigua, sal, sucre i vinagre d'arròs. Els passos a seguir són senzills:

1. Es renta l'arròs els cops que facin falta fins que l'aigua surti clara.

2. Bullir l'aigua a foc alt, sense tapar l'olla, i quan comenci a bullir, ho baixem a foc lent.

3. Mentre es bull l'arròs, preparem el condiment. Posem el vinagre d'arròs, el sucre i la sal a foc lent fins que es dissolguin.

4. Un cop l'arròs està al punt i el condiment llest, ho mesclem fins que l'arròs tingui un aspecte brillant.

 

El salmó el podem trobar a les peixateries durant tot l'any. Normalment, prové de Noruega o d'Alaska.

Els passos per fer sushi amb salmó són:

0. En cas que no se li hagi tret la pell a la peixateria, espellar-ho.

1. Netejar el salmó a consciència. El sushi no deixa de ser un plat amb peix cru, per tant, és necessari fer una bona neteja del salmó per evitar riscos.

2. Posar-ho al congelador durant 48 hores com a mínim. No és recomanable deixar el salmó al congelador durant molts de dies perquè el salmó es queda sec.

3. Un cop passades les 48 h, s'ha de descongelar a poc a poc a la nevera. El període de temps recomanable és d'un dia a un dia i mig.

La tonyina també es pot menjar durant tot l'any, però la seva temporada àlgida és a l’estiu. A diferència del salmó, la tonyina s'ha de marinar per poder preparar saboroses peces de sushi.

 

Els passos per marinar la tonyina són:

0. En cas que no se li hagi tret la pell a la peixateria, espellar-la.

1. Netejar i congelar. Igual que el salmó, és important aquest pas per evitar riscos. Perquè surti bé, és recomanable deixar-la al congelador durant cinc dies.

2. Al moment en què es treu i es descongela, toca marinar-la. El temps de marinatge depèn de dos factors: la grandària (a menys grandària, menys temps de marinatge) i la temperatura (a major temperatura, menys temps de marinatge). Els ingredients necessaris són: salsa de soja, oli de sèsam i aigua.

Després de seguir els passos descrits, és el moment de fer els talls. Tant per al salmó com per a la tonyina, es poden fer fins i llargs com els nigiris o en rodanxes com els makis. Un cop fets els talls, els posem a l'arròs.

 

Si voleu elaborar makis és necessària l’alga nori. Aquesta alga, fina i de mida petita, canvia de negre a verd quan es cuina.

El pas més important a l'hora de preparar el sushi és escollir un bon producte. Al Mercat de Santa Caterina, per exemple, hi ha peixateries de tota la vida que us podran ajudar a l’hora triar-lo.

Hi podem trobar la Peixateria Rosi, de la família Balada, un establiment familiar que ja va per la tercera generació de peixaters. Un altre cas és Truncal Franquesa. L’Àngels, que prové de família de peixaters, fa quaranta anys que treballa al mercat i en sap moltíssim sobre peixos!

 

sushi2

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal