Dia Mundial del Sushi: Quines són les varietats de sushi més populars?
El sushi és un dels plats orientals més coneguts del món. Tant és així que té el seu dia de celebració propi des del 2009. Demà, 18 de juny, és el Dia Mundial del Sushi! Tot i que va començar com un mètode de conservació del peix cru amb arròs, soja i algues, el sushi s’ha convertit en un plat d’allò més sofisticat i deliciós!
L’Hauran i la Neus ho saben molt bé. Es van conèixer quan treballaven a dues botigues diferents del Mercat de la Concepció, fins que van decidir obrir-hi la seva, la parada Sushi Ichiba. Hi preparen plats calents (com ara fideus) i sushi, tot fet a mà, al moment i amb ingredients frescos. Asseguren que tenen clients de tot arreu, fins i tot una persona jubilada que hi va cada setmana des de Castelldefels.
Des del seu punt de vista, el sushi “s’ha de menjar a gust de cadascú”. La Neus, per exemple, prefereix menjar-lo sense soja ni wasabi. Al Japó, però, el wasabi està dins del rotllo d’arròs, de manera que no és opcional. Avui, l’Hauran i la Neus ens ajuden a distingir algunes de les varietats de sushi més populars!
- Maki: en japonès, “rotllo”. És el més conegut aquí i arreu. Es basa en un grapat d’arròs enrotllat amb una alga nori i amb un tall de peix al mig.
- Nigiri: en japonès, “donar forma amb la mà”. Es tracta d’un petit grapat d’arròs amb un tall fi de peix o un altre ingredient a sobre. Els més populars són de salmó, tonyina i gamba.
- Uramaki: en japonès, “rotllo de cara oposada”, és a dir, un maki a la inversa. L’arròs envolta el rotllo d’alga nori i la resta d’ingredients, com ara el salmó.
- Temaki: en japonès, “rotllo de mà”. Són els “burritos” en versió oriental. Es tracta de cons d’alga nori farcits d’arròs, salmó i advocat, entre d’altres.
- Gunkan: en japonès, “amb cuirassa”. La tira gruixuda d’alga nori que envolta l’arròs té un marge que sobresurt, de manera que sobre l’arròs s’hi poden col·locar ous de caviar.
Us desitgem un molt bon Dia Mundial del Sushi!