El cacauet, molt més que un simple aperitiu
Els cacauets serveixen per a molt més que menjar-los mentre et prens una cervesa o un refresc. La recepta que us portem avui és només una pista de tot el que pots fer amb ells amb una batedora i una mica d'imaginació.
El cacauet és un llegum saborós i econòmic que, només amb l'ajuda d'una batedora o robot de cuina i una mica de manya i paciència podem fer plats molt més elaborats que la famosa mantega de cacauet.
Per això, aprofitant que avui és el dia d’aquest llegum tan popular us portem una recepta de galetes sense sucre saludables, amb un agradable gust a cacauet i una textura suau, que contrasta amb els trossets cruixents.
Preparació
- Agafem 5 dàtils i els triturem amb la batedora.
- Pelem i aixafem un plàtan. Seguidament, afegim 140 grams de mantega de cacauet, una cullerada d’oli d'oliva i de coco, els dàtils triturats, un ou i una cullerada d’essència de vainilla. Ho barregem tot amb l'ajuda d'una espàtula.
- En un altre bol barregem 120 grams de farina de civada, una cullera de llevat químic i una mica de sal. Els afegim a la barreja de plàtan i mantega de cacauet i barregem bé amb l'espàtula.
- Tallem un tros gran de film transparent i el posem sobre una superfície neta. Aboquem tota la massa de les galetes i fem un rull allargat, utilitzant el film per donar-li forma. Ho deixem reposar més o menys una hora.
- Passat el temps de repòs, escalfem el forn a 200º. Preparem una safata de forn amb un paper vegetal a sobre, traiem el paper de film i anem tallant peces rodones d’un centímetre de gruix més o menys. Les posem a la safata, afegim una mica de cacauets picats per sobre i les aixafem una mica amb els dits perquè els cacauets s'enganxin a la superfície.
- Baixem la temperatura del forn a 170º i introduïm la safata. La deixem uns 12-14 minuts més o menys. Passat aquest temps, apaguem el forn i les deixem reposar dins uns altres 10 minuts. Les traiem i deixem que es refredin abans de menjar-les.
Un consell, si vols que quedin una mica més seques, deixa-les una estona més al forn baixant una mica la temperatura perquè no es cremin.