El cap i pota, un típic de la cuina de mercat!
El cap i pota és un plat molt típic de Catalunya i que és molt comú en la cuina de mercat. És molt similar al plat madrileny de “callos”, exceptuant per algunes diferències, com la utilització de cap de vedella i tripa.
Tot i que hi ha moltes maneres de fer el cap i pota, la recepta original es prepara únicament amb els ingredients que el seu nom indica, amb el morro de la vedella i la pota. És un molt bon esmorzar de forquilla que trobareu en molts dels mercats de Barcelona, però si us voleu animar a preparar-lo a casa, tots els ingredients els podeu aconseguir fàcilment en les diferents parades dels mercats.
Avui us portem una recepta de cap i pota de la mà del Bar Clemen’s del Mercat de la Boqueria.
Ingredients (per 2 kg de cap i pota)
-200 ml d’oli d’oliva
-6 alls
-7 bitxos
-Pernil ibèric
-Fulles de llorer
-2 cebes (400 g)
-2 kg de cap i pota
-Tomàquet fregit o natural
-Sal
-Pebre i espècies
-1 L de brou de pollastre
Elaboració
1. En una cassola, afegir 200 ml d'oli, juntament amb 6 alls, 7 bitxos, pernil ibèric i fulles de llorer.
2. Tallar la ceba, tirar-la a la cassola, i deixar-ho uns minuts per equilibrar-se.
3. Afegir el tomàquet a la barreja i remenar.
4. Afegir els 2 kg de cap i pota, pebre en pols, sal, i barrejar-ho tot.
5. Afegir 1 litre de caldo de pollastre o aigua.
6. Portar-ho a ebullició i deixar-ho durant 40 minuts a foc lent.
7. Afegir un mix d'espècies, remenar, i llest!