El millor de l’estiu als mercats: fruita, verdura, peix i carn de temporada

L’estiu omple les parades dels mercats de Barcelona de colors, aromes i sabors intensos. Aquesta serà l’estació més llarga de l’any, amb una durada de noranta-tres dies, fins al 22 de setembre.
I és temps de fruita dolça, verdures refrescants, peix blau i carns lleugeres. Comprar productes de temporada no només garanteix el millor gust i qualitat, sinó que també és una opció més sostenible i saludable. Acompanya’ns a descobrir què trobaràs aquest estiu a les parades dels mercats!
Fruites: dolces, sucoses i irresistibles
Les fruites d’estiu són les reines de la temporada. Al punt just de maduració i amb tot el sabor del sol, són ideals per menjar soles, en sucs o com a postres lleugers. Les protagonistes? La síndria i el meló, refrescants, hidratants i perfectes per als dies de calor; els préssecs, nectarines i paraguaians: dolços, perfumats i versàtils per menjar o cuinar; les prunes: petites però carregades de sabor i les llimones i llimes: imprescindibles per a sucs, marinats i begudes fresques i els tomàquets de mil varietats!
Verdures: frescor per als teus plats
Les verdures d’estiu conviden a plats frescos, lleugers i plens de color. Aprofita per fer gaspatxos, amanides, escalivades i saltats. Al mercat, destaquen els pebrots: vermells, verds, grocs… bons crus o escalivats; els cogombres i carabassons o les albergínies: ideals per farcir, fer a la planxa o escalivar.
Peix: el blau és el protagonista
A l’estiu, el peix blau es troba en el seu millor moment. A més de ser saborós, és ric en omega-3 i molt saludable. Podrem gaudir de les sardines: perfectes per fer a la brasa o al forn; del verat, de la tonyina i bonítol: ideals per a tàrtars, tatakis o per cuinar a la planxa i de la sípia i calamar: molt presents a la cuina mediterrània d’estiu.
Carn: lleugera i fàcil de cuinar
Les carns més lleugeres i fàcils de cuinar són les protagonistes dels mesos més calorosos. Et recomanem el pollastre: a la planxa, a l’ast o en amanides fredes; la vedella: en talls fins per fer a la brasa o marinar; el conill i porc: ideals per fer al forn amb herbes aromàtiques i les carns per a barbacoes: broquetes, hamburgueses casolanes i botifarres artesanes que trobareu a les parades dels mercats.
Els paradistes dels Mercats de Barcelona t’assessoraran encantats i t’ajudaran a escollir els millors productes per gaudir de l’estiu a taula. Aposta pels productes de proximitat, frescos i de temporada —la millor manera de cuidar-te i cuidar el planeta. Bon profit i bon estiu!