El projecte Comerç Verd a la Universitat d'Estiu de Mercabarna!
Del 4 al 6 de juliol s’ha celebrat la quarta edició de les jornades de la Universitat d’Estiu de Mercabarna, enguany sota la temàtica de l’alimentació saludable, en format presencial i dirigides a professionals i estudiants del sector agroalimentari.
Durant aquesta edició, que ja s’ha convertit en un punt de trobada del sector agroalimentari, s’ha tractat “l’alimentació saludable de la ciutadania” i s’ha posat el focus en la cerca d’estratègies per alimentar a la població de forma saludable, segura i sostenible.
Òscar Martín, Coordinador de Projectes d’Anàlisi i Estratègia de l’Institut Municipal de Mercats, ha realitzat una presentació sota el marc de la contribució dels mercats i les bones pràctiques per a l’impuls de l’alimentació saludable des de la Xarxa de Mercats Municipals, amb una presentació del Foodback dins del pla estratègic de Mercabarna 2022-2026.
L’Òscar ha posat èmfasi en la campanya de Comerç Verd als mercats, que busca una alimentació sostenible a través del foment de dietes saludables, de l’impuls de les economies locals sostenibles i de la lluita contra l’emergència climàtica, i tot això treballant a través dels 6 grans eixos estratègics del Projecte Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
El projecte Comerç Verd té com a objectiu l’increment en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona, per posar-los a l’abast de la ciutadania i seguir la tradició de comprar productes de temporada i de proximitat, com feien les nostres àvies.
Comerç Verd té 3 grans objectius: continuar accentuant el posicionament dels establiments dels mercats a través de la qualitat dels seus productes, potenciar els productes de proximitat i ecològics per reduir la petjada de carboni, i facilitar la viabilitat de l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.
Perquè el consumidor pugui reconèixer tots aquells comerços que participen en el projecte i ofereixen productes de proximitat, es van col·locar a les parades una sèrie de rètols que ho distingeixen.
Actualment, tots els mercats municipals alimentaris de la ciutat compten amb establiments adherits al projecte, amb un total de 577 comerços, que representen un 52,2% del total.
El projecte Comerç Verd busca perllongar-se en el temps i consolidar les actuacions fetes i les que s’aniran fent en un futur.