Els bars de mercat, racons amb encant i molta història!
Els bars de mercat són llocs que reben infinitat de visites durant l'any, i són molts els visitants que gaudeixen de les seves delicioses tapes i especialitats. Avui us presentem alguns dels bars del Mercat del Ninot, perquè pugueu continuar coneixent els racons de Barcelona i gaudir d'aquests magnífics espais.
Ets amant de les truites? Al Bar Ket, també conegut com el bar de les nenes, són especialistes en truites. Però també ens ofereixen molts altres plats estrella, com el seu típic cuscús de curri amb verduretes, les empanades de tonyina o l'ensaladilla russa. La Maria Àngels ens explica que fan cuina de mercat, mantenint la tradició, però sempre aportant algun ingredient o espècie tradicional d'altres països, com és el cas del cuscús. Ens dóna una sèrie de consells per aconseguir un plat deliciós: escaldar el cuscús, posar curri i verduretes ben tallades i uniformes, com albergínia, carabassó, pebrot i ceba, fregir-les i escorre-les bé. I si el que busques és dolç, no et preocupis, també trobem especialitats com els seus deliciosos xurros! I tot, per menjar allà o per endur!
Si ets més de carn, el Bar el David del Ninot són especialistes en plats nacionals com els "callos" i la cua de bou. No podràs deixar de llepar-te els dits! I si no, també trobaràs un munt d'alternatives com les empanades casolanes, l'arròs de muntanya o la fideuà. El David ens explica que cada dia és ell l'encarregat de cuinar tots els plats del dia, especialitzats en cuina de mercat i tots elaborats amb productes del mateix mercat. I per acabar un bon dinar, que millor que unes bones postres com el seu típic flam.
I si el que busques és fer un bon vermut, a Bacallà Masana trobaràs tota mena de pesca salada, conserva, olives i degustació. El seu plat estrella és el bacallà, però els tantíssims tipus d'oliva tampoc et deixaran indiferent. La Mònica és la sisena generació que porta el negoci familiar, obert des de 1886, i ens explica que de tots els tipus d'oliva, a Bacallà Masana tenen l'oliva grega rostida de Kalamata, una espècia molt difícil de trobar i molt estranya! Així que si tens ganes de fer un vermut, tant per emportar-te'l a casa com per prendre'l en un entorn bonic, aquí podràs gaudir d'unes bones anxoves, seitons, gambetes o banderilles, entre d'altres.