Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Els panellets, la dolça tradició de la Castanyada

dc., 29/10/2025 - 12:18
Imatge destacada
etiquetes
Tots Sants i la Castanyada
categories
Productes de temporada
Receptes i consells
Postres
Fàcil

(Recepta bàsica amb pinyons)

  • 500 g de farina d’ametlla
  • 250 g de sucre glaç
  • 100 ml d’aigua
  • Un polsim de sal
  • 100 g de pinyons
  • 2 ous

L’arribada de la tardor no només porta el fred i la caiguda de les fulles dels arbres, sinó també una de les festes més característiques de Catalunya: la Castanyada, una celebració que ve acompanyada de productes que no poden faltar a casa durant aquests dies, com els moniatos, les castanyes i, és clar, els panellets!

Aquests dolços són el símbol per excel·lència de la tardor i de Tots Sants, i no només són típics a Catalunya, sinó també al País Valencià i a les Illes Balears. El seu origen no és del tot clar, però la majoria de teories apunten que podria estar relacionat amb antigues tradicions religioses. Coincidint amb el dia de Tots Sants, es diu que la gent acostumava a oferir petits dolços com a ofrena als difunts.

Amb el temps, la recepta ha anat evolucionant i avui podem trobar panellets de tota mena: de coco, xocolata, taronja, cafè, ametlla, codonyat i, per descomptat, de pinyons. Els ingredients bàsics són l’ametlla, el sucre i l’ou, tot i que ja hi ha versions veganes que no incorporen ou. A partir d’aquests elements, la recepta pot variar segons els gustos i preferències de cadascú.

Tot i que els panellets es poden comprar a pastisseries o supermercats, fer-los a casa també és una activitat molt típica d’aquestes dates. Als mercats de Barcelona hi trobareu tots els ingredients per preparar-los!

Al mercat de la Sagrada Família, per exemple, trobareu D’Alicia’s, una parada especialitzada en gra, fruits secs i espècies que ven tota mena de productes a granel i que, coincidint amb la Castanyada, també ofereix a la seva clientela els ingredients per preparar els millors panellets! La Margarita, una de les treballadores, ens explica el pas a pas de la seva elaboració, que us deixem a continuació:

 

ELABORACIÓ

  1. En un bol, barrejar la farina d’ametlla, el sucre glaç i l’aigua

  2. Deixar reposar la massa a la nevera un parell d’hores perquè agafi consistència

  3. Agafar petits trossos de la massa i anar donant forma rodona

  4. Separar els rovells i les clares dels ous, i batre els rovells. 

  5. Banyar les boletes en la clara de l’ou i arrebossar-les de pinyons

  6. Posar els panellets sobre paper de forn en una safata

  7. Amb un pinzell, pintar els panellets amb el rovell d’ou

  8. Posar-los al forn uns 5 minuts a 180-200 graus, vigilant que no quedin massa daurats

 

1

 

Avui també compartim amb vosaltres una altra manera de preparar panellets, que vam aprendre de la mà de la influencer foodie Laura Martín (@missohlaura) durant el Mercat de Mercats, celebrat aquest octubre. En aquesta versió, la base de la massa es fa amb patata o moniato, i a partir d’aquí es poden afegir pinyons, ametlles, coco... segons el gust de cadascú:

 

  1. Bullir 150 g de patata amb aigua freda (així es cou de dins cap a fora) durant uns 35 minuts, i pesar-ho quan ja està cuita.

  2. Deixar refredar la patata en un colador (no dins l’olla, perquè s’asseca).

  3. Pelar la patata i xafarla amb una forquilla.

  4. En un bol, barrejar la patata amb 200 g de sucre i 250 g d’ametlla molta.

  5. Ratllar la pell de mitja llimona (evitant que arribi a la part blanca, que amarga), i afegiu-la a la barreja.

  6. Remenar-ho tot fins a obtenir una massa homogènia.

 

Després, només cal donar forma als panellets, arrebossar-los amb ametlles o coco i enfornar-los a 200 °C durant uns 12 minuts. Bon profit!

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal