Els productes del mes de juny: s'acaba la primavera!

Ja hi som als últims dies de la primavera, i una setmana més, toca omplir el cistell amb les fruites, hortalisses, peixos i carns de temporada.
La fruita és una gran aliada per a quan arribi la calor i, per aquest motiu, les fruiteries s'omplen de síndries, meló, cireres, maduixes...
Un producte popular per aquest temps és la síndria. Sabíeu que és 95% aigua? És coneguda per ser una bona font d'hidratació i una de les fruites més saciants. I no només això, sinó que és rica en vitamines A, C i B.
Una altra fruita amb un gran percentatge d'aigua (84%) és la cirera. La recomanació a l'hora de comprar cireres és mirar el color: estan en estat òptim quan la seva pell sigui vermell fosc o negre viu.
I ara arriba el torn de les hortalisses. Al juny, predominen el cogombre, els pebrots, la remolatxa, els carbassons… Avui ens toca fer menció d'una hortalissa bastant coneguda pel seu color taronja i per ser bastant polifacètica a l'hora de cuinar, la pastanaga.
La pastanaga té molts beneficis per al cos, com el seu alt contingut en vitamina A, que és de gran ajuda per la pell. A banda, és d'aquests aliments que fan de base per molts de plats: fideuada de verdures, fricandó de vedella, pasta amb salsa bolonyesa, amanides…
El juny és el mes del bonítol, germà bessó de la tonyina, amb un alt contingut d'omega-3 que ajuda a mantenir el colesterol controlat. A diferència de la tonyina, el bonítol té un color més clar, un gust més suau i el seu pes és més lleuger.
A la cuina, teniu plats amb molta varietat: els més típics i fàcils d'elaborar són el bonítol amb salsa de tomàquet o al forn amb ceba, tomàquet, patata i oli d'oliva per damunt.
La carn és l'aliment amb una gran font de proteïnes. Per aquest mes de juny és el moment d’afegir al cistell el conill. El conill conté minerals com el zinc, que ajuda a tenir una bona salut capil·lar, d'ungles i la pell. Un dels plats més populars que podem fer és conill amb allada. És un plat de dificultat mitjana, però els ingredients són fàcils d'aconseguir: grans d'all, oli d'oliva, vi blanc (opcional) i espècies al gust.
Si voleu més consells sobre els productes òptims per aquest mes de juny, podeu preguntar als paradistes dels mercats de Barcelona. Ells us poden aportar tota la informació necessària sobre els aliments i com preparar-los.