Empedrat de llentia caviar
T'agrada menjar bé, però no tens temps de passar hores a la cuina? Amb la tornada a la rutina, és important comptar amb receptes saludables i fàcils de preparar. Per això, avui et proposem una recepta d’empedrat que podràs elaborar en només 10 minuts!
La base d’aquest plat són els llegums, un pilar essencial de la dieta mediterrània. Alguns experts aconsellen consumir-los almenys dues vegades per setmana per aprofitar els seus nombrosos beneficis per a la salut.
En particular, utilitzarem les llenties caviar, que ofereixen un alt contingut proteic i són riques en minerals essencials com calci, ferro, magnesi, zinc, fòsfor, seleni i potassi. A més, aporten vitamines del grup B, com la B6 i la B1, que ajuden al sistema nerviós. La seva elevada quantitat de fibra ajuda a regular el trànsit intestinal i a combatre l’estrenyiment, mentre que els seus nutrients contribueixen a reforçar el sistema immunitari.
Però, saps per què aquestes llenties es coneixen com a llenties caviar? A diferència d'altres varietats, són molt més petites, de color negre i arrodonides, i deuen el seu nom a la seva semblança amb el caviar de beluga, -els famosos ous de l'esturió-.
Avui t’expliquem els passos senzills per preparar un empedrat de llenties caviar a casa:
Ingredients (per a dues persones):
- 200 g de llentia caviar cuita
- 1 tomàquet pebrot
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 1/4 ceba tendra
- 3 olives de kalamata
- Una cullerada sopera OOVE
Elaboració:
- Pela i talla la ceba a daus petits, i fes el mateix amb els pebrots i el tomàquet.
- Col·loca les verdures trossejades juntament amb les llenties en un bol gran i barreja-ho tot bé.
- Afegeix l'oli d'oliva i salpebra al gust.
- Talla les olives a trossos petits i utilitza-les per decorar l’amanida.
- Emplata i serveix!
Com a recomanació, les llenties caviar, a diferència d’altres llegums, no necessiten ser remullades abans de la cocció, encara que fer-ho pot ajudar a reduir el temps de cocció i millorar la digestibilitat. En general, el temps de cocció de les llenties caviar és d'uns 45 a 60 minuts, segons la varietat. I si vols estalviar temps, pots utilitzar llenties cuites en conserva!
Si adquireixes llenties caviar però no les cuinaràs en els propers dies, emmagatzema-les en un lloc fresc, sec i fosc, allunyades de la llum solar i la humitat. Per assegurar la millor qualitat, és aconsellable consumir-les abans de 18 mesos des de la data d’envasament.
Aquesta recepta ha estat elaborada per les dietistes - nutricionistes del CAPSBE (Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra).