Estem preparats per al Dia Internacional de l’Hummus!
Demà, 13 de maig, és el Dia Internacional de l'Hummus! Un plat que podríem considerar recent en les nostres cuines i que ha anat guanyant popularitat en els últims anys. És una elaboració originària de la zona del Líban, Síria i Palestina que ens permet incorporar els llegums d'una forma diferent als nostres àpats diaris. Una recepta fàcil, molt saludable i refrescant per als dies d’estiu!
Per a celebrar aquest dia, us portem una recepta per a preparar-lo a casa d’allò més senzilla.
Per a fer un hummus per a 4 persones necessitarem:
-400 g de cigrons cuits
-3 cullerades soperes de tahini (pasta de sèsam)
-El suc de mitja llimona
-2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
-Opcional: un gra d'all i espècies al gust
Un truc per abans de triturar-ho tot perquè l'hummus quedi més lligat: pelar els cigrons. No és obligatori, això ho deixem al gust de cadascú. En el cas que ho vulgueu fer, heu de submergir-los en aigua bullent 2 minuts i, immediatament després, submergir-los en aigua freda. El canvi tèrmic farà que la pell exterior es desprengui i així es pugui retirar molt fàcilment.
Per a fer l'hummus, posem tots els ingredients en un bol que puguem utilitzar per a triturar, batem amb la trituradora fins a obtenir un puré homogeni, ni massa dens ni massa líquid. Si veiem que ens queda massa líquid, es pot afegir un rajolí d'oli d'oliva. Per la presentació se li pot sumar una mica de pebre vermell per sobre.
Es pot servir fred o a temperatura ambient, acompanyat de pastanagues o pa torrat.
Com bé diu el seu nom, els cigrons són l’element principal de la recepta. És per això que és important que siguin de bona qualitat. Tant si els voleu comprar cuits com si preferiu fer-los a casa, us recomanem parades com Llegums Casanovas, al mercat de Montserrat. Allà podreu trobar a la Mari Carmen i la Pili que us aconsellaran i us proporcionaran llegum nacional.