Feliç Dia Mundial de la Lasanya: l'autèntic sabor italià!
Avui, 29 de juliol, es rendeix homenatge a un dels plats més populars del món: la lasanya! I per celebrar el dia mundial d’aquesta delícia, us explicarem algunes curiositats i trucs d’aquest plat.
La lasanya és un plat elaborat amb diverses capes o làmines de pasta, amb diferents opcions de farcit. La més comuna és la carn picada, però també pot anar farcida de pollastre, peix o verdures. Hi afegim una bona salsa de tomàquet i formatge fos, i voilà! Així de fàcil tenim una lasanya deliciosa.
Es diu que la lasanya prové d’un plat grec, anomenat lasanon, que era un pastís pla que es tallava en forma de tires i es farcia de llegums i formatge. Posteriorment, la història entre Grècia i l’imperi romà va propiciar la introducció d’aquest plat a Itàlia.
Als mercats de Barcelona trobareu un munt de parades on adquirir ingredients de qualitat per elaborar una bona lasanya. I, si preferiu comprar-la ja preparada, també hi ha parades com Il Raviolo, al mercat de Galvany, on són experts en pasta fresca artesana. Allà cuinen lasanya fresca cada matí! En Fabio ens ha donat alguns trucs per aconseguir una deliciosa lasanya al més pur estil italià. Primer de tot, necessitem:
1. Carn picada, meitat de porc i meitat de vedella
2. Una salsa ragú (de tomàquet amb carn)
3. Beixamel
4. Mozzarella deshidratada per a pizza
5. Parmesà
Un cop tinguis tots els ingredients, simplement has d’anar construint capes de carn, beixamel i formatge. Una vegada tinguis la lasanya llesta, s’ha de fornejar entre 25-30 minuts, a 180 graus a dalt i a baix, a mitjana altura, i a gaudir!
I, si el que vols és variar una mica, a Il Raviolo també tenen lasanya de carxofa, de verdures o d’albergínia a la parmigiana. Totes les lasanyes que tenen són fetes al dia i, fins i tot, te la poden preparar al moment i només hauràs d’esperar 15 minuts.
Així que el dia que et vingui de gust dinar una bona lasanya italiana, ja saps on trobar-la!