Filet de vedella amb crema de bacó i escalunyes glassejades
• 4 Filets de vedella de 200 g\n
• 150 g de bacó fumat<br>
• 1/2 l de crema de llet
• Oli d'oliva
• Sal
• Pebre
• Nou moscada
• 2 cebes mitjanes
• 50 g de formatge brie
Per a la guarnició:
• 1 paquet d'escalunyes
• 100 g de mantega
• 50 g de sucre
• Sal
Tallarem els filets de vedella com llibrets i els farcirem amb el formatge. Els embolicarem amb bacó i els lligarem per evitar que surti el formatge quan els escalfem. Els reservarem.
Tallarem la ceba fina i el bacó a trossets. Per preparar la salsa sofregirem la ceba lentament amb oli fins que es dauri i hi afegirem el bacó. Quan comencin a agafar color hi posarem la crema de llet i deixarem que arrenqui el bull. Un cop s'hagi reduït una mica, hi afegirem la sal, el pebre, la nou moscada i ho passarem tot per un colador xinès.
Posarem una paella al foc amb un raig d'oli i quan estigui calent hi courem el filet, per les dues bandes. Abocarem la salsa al plat i, a sobre, hi col·locarem el filet de vedella acabat de fer.
Per a les escalunyes glassejades de la guarnició primer les pelarem i les posarem en una cassola ampla, hi afegirem 100 g de mantega, 50 g de sucre i una mica de sal. Hi abocarem aigua, però sense que arribi a cobrir-les, i les taparem i deixarem coure fins que l'aigua s'evapori.