FISH AND CHIPS DE BACALLÀ
400 g de ventresca de bacallà
300 g de farina de tempura
400 cc de cervesa rossa
Aromatitzant de fum en pols
Pebre
Panko
200 g de patates xips gruixudes
500 cc d’oli de gira-sol
Salsa de xili dolça
Maionesa de llima
Tallem el bacallà a bastons i els eixuguem molt bé amb un paper absorbent.
En un recipient col·loquem la farina i la pols de fum, i hi anem afegint la cervesa fins que aconseguim una textura fluida però amb prou densitat. A continuació, hi submergim el bacallà, i després l’arrebossem amb el panko, fent pressió amb les mans perquè quedi ben impregnat. Fregim el bacallà.
Per a la presentació, col·loquem les patates xips gruixudes dins una paperina, i al damunt els talls de bacallà fregit. En dues salseres, hi posem la salsa de xili dolça i la maionesa de llima.
RECEPTA DE LA BACALLANERIA PERELLÓ 1898 (MERCAT DEL NINOT) PER A MERCAT DE MERCATS 2017