Fruites i verdures africanes que travessen el mar
Qui més qui menys coneix les fruites i verdures autòctones: enciams, pomes, carxofes -quan toquen-, les cebes i els alls, els tomàquets -que en tenim de tants tipus!- i un llarg etcètera que podem repassar sempre a les fruiteries dels mercats de la ciutat.
Però, i les hortalisses que no coneixem tant i ens hi podem topar de tant en tant? Què en sabem dels productes que vénen de l'Àfrica i que ja s'han començat a cultivar als camps dels nostres voltants?
Ocra
També se'n diu "gumbo", d'aquesta verdura que d'aspecte s'assembla a un pebrot verd però té un gust ben diferent. És tan versàtil que es pot menjar bullida, fregida, arrebossada, en forma de bunyol, crua, amb salsa... i, a més, va molt bé pel sucre i per a les persones que pateixen angoixa.
Iuca / Mandioca
A mig camí entre la patata i el moniato -d'aspecte, que no de gust!- la iuca ens ve de l'Àfrica. Es tracta d'una gran font d'hidrats de carboni que s'ha anat popularitzant cada vegada més i que actualment es pot trobar a molts mercats. A més, és un substitut original i fàcil de fer a les patates fregides "xips" tradicionals -i l'elaboració n'és la mateixa.
Mango
I uns dels grans preferits d'avui dia: el mango! Si n'heu assaborit la dolçor, entendreu el gran èxit d'aquesta fruita. Doncs es tracta d'un producte que ja es cultivava a l'Àfrica al segle XVI! Sabíeu que l'arbre en el qual creis és el fruiter més gran del món? Pot arribar a fer fins a 30 metres!