Gaspatxo, la beguda més refrescant i saludable de l’estiu
Què tenen en comú la ceba, el cogombre, el tomàquet i els pebrots? Totes elles son fruites i hortalisses d’aquesta temporada, i aquest mes de juliol les podrem trobar en el seu màxim esplendor als mercats de Barcelona per preparar receptes saludables i delicioses.
Així doncs, aquests productes es poden combinar de diferents maneres i formes, com amanides o cremes, però n’hi ha una de molt refrescant i senzilla: el gaspatxo. Aquest plat és un menjar ideal per l’estiu i les èpoques de xafogor.
Aquesta sopa freda aporta nombrosos beneficis, ja que conté greixos saludables i ens proporciona vitamines, minerals i propietats antioxidants. A més, contribueix a la hidratació en aquesta època calurosa, ja que aliments com el tomàquet, el cogombre o el pebrot contenen un alt percentatge d’aigua.
El gaspatxo és un plat molt saludable, que es pot prendre en qualsevol hora i àpat del dia, convertint-se per a molts en una manera fàcil de consumir hortalisses.
La seva preparació és molt senzilla, t’hi animes? Només hauràs de triturar els aliments i afegir oli, aigua i una mica de vinagre i sal per aconseguir la textura desitjada i un gust deliciós.
INGREDIENTS PER A DUES PERSONES 1 kg de tomàquets madurs 1 cogombre 1 gra d’all 1 pebrot verd 1 cullerada sopera d’oli d'oliva 1 culleradeta de vinagre 1/2 l d'aigua freda Sal (al gust)