Gaudeix de les tradicions amb les “torrijas” (rostes de Santa Teresa) i els bunyols de vent
Amb la Setmana Santa arriben també els tradicionals dolços de Quaresma. Bunyols, rostes de Santa Teresa, tortells i mones són les principals tradicions gastronòmiques d’aquests dies, que any rere any no falten a taula.
Un imprescindible són els bunyols de vent, uns dolços que des de fa molts anys han estat arrelats a la nostra tradició gastronòmica, especialment durant aquesta època de l’any, i per això també s’anomenen bunyols de Quaresma.
Antigament, la Quaresma era un període de dejú on els cristians deixaven de consumir carn i peix, i els dolços com els bunyols compensaven la renúncia d’aquests altres aliments. La tradició de menjar bunyols es va establir els dimecres i els divendres de Quaresma, i així es manté encara en molts forns i pastisseries. Tot i això, actualment s’ha convertit en un dolç que podem trobar a totes èpoques de l’any.
Aquestes postres tradicionalment s'han fet amb farina de blat, llet, sucre, ou i llevat. Tot i això, les receptes han evolucionat i existeixen moltes varietats a l'hora de fer els bunyols. Si aneu al Mercat de la Concepció trobareu el Forn Pastisseria L'Eixample, on tenen bunyols de vent des de febrer fins a l'abril. A més, per a tots aquells fans dels bunyols, podreu gaudir de tres varietats més: els bunyols de l'Empordà, els de crema i els de xocolata.
Un altre dolç típic d'aquests dies són les "torrijas" o torradetes de Santa Teresa, unes llesques que van néixer amb la intenció d'aprofitar el pa dur. El pa es remulla en llet, s'arrebossa amb ou, es fregeix i es passa per sucre i canyella. Aquests dolços els gaudim a Catalunya i a Espanya, però actualment també els podem trobar en molts països d'Europa, on tenen la seva pròpia versió.
Al Mercat de Fort Pienc hi ha el Forn del Mercat i el Bar La Trobada del Fort Pienc, on podreu trobar tant “torrijas” com bunyols de vent, de crema i farcits de plàtan, ideals per esmorzar, berenar o de postres. I si passat la setmana santa encara teniu ganes de més, no us preocupeu, que ara en tenen durant tot l’any!
Ara toca gaudir de la Setmana Santa, i a la taula de casa no hi poden faltar aquests dolços!