Gaudeix de l’estiu amb nectarines, préssecs i albercocs
Quina millor manera de gaudir de l’estiu que amb les nostres fruites de temporada preferides? La Miriam, de Fruites Díaz al Mercat de Tres Torres, ens explica que les nectarines, els préssecs i els albercocs només es poden trobar durant la temporada específica que va des de mitjans de maig fins a mitjans de setembre aproximadament.
A més, ens diu que aquestes fruites són riques en vitamines i ajuden a regular el bon funcionament del cos. Però, què fa que les nectarines siguin tan especials? Aquesta varietat de préssec, amb pell llisa, no només és refrescant, sinó que també és una font excel·lent de vitamines A i C que ajuden a mantenir la pell saludable i el sistema immunitari fort.
I els préssecs? Ja sigui que prefereixis els grocs o els blancs, aquests fruits amb la seva carn dolça i sucosa, aporten fibra dietètica, crucial per a una bona digestió i salut intestinal, així com potassi, essencial per al funcionament muscular i nerviós.
No ens oblidem dels albercocs! Amb la seva pell llisa, els albercocs són una excel·lent font de vitamina A, essencial per a la salut ocular. A més a més, proporcionen una bona dosi de vitamina C, que ajuda a reforçar el sistema immunitari.
Alhora de consumir aquestes fuites, la Miriam ens relata que "es poden menjar soles, afegir-les a amanides o bé fer-les servir en postres". També es poden fer confitures casolanes, melmelades i fins i tot salses per a carns a la graella.
I per a un berenar refrescant a la tarda, què millor que preparar uns batuts o smoothies amb fruites? I és que per fer un batut només necessites dues nectarines sucoses, tallades a trossos sense pell, un plàtan madur, pelat i tallat, i una tassa de llet - la que prefereixis -. Si vols una sensació més refrescant, pots afegir una mica de gel glaç. I per posar el punt dolç, pots afegir-hi una mica de mel o un edulcorant natural. Una manera saludable de mantenir-te hidratat!
La clau per gaudir al màxim d'aquestes fruites és saber quan estan al seu punt òptim de maduració. En Sergio de Frutas Selectas José, amb parada al Mercat de Galvany, ens diu que: "la fruita ha de cedir una mica al tacte per saber que està en el seu punt òptim i començant a madurar".
En Sergio també ens dona alguns consells pràctics: "si les compres molt dures i vols que madurin ràpid, deixa-les fora de la nevera. Si ja estan madures i vols que durin uns dies més, el millor és guardar-les a la nevera".
Així que, a què esperes? Corre al mercat i omple el teu cistell!