Gaudeix dels productes típics de Carnaval i Dijous Gras
S'aproxima la temporada de Carnaval i, amb això, tot el seu entorn festiu, que inclou productes típics d’aquest període com: la botifarra d'ous, la coca de llardons, els bunyols i les truites que emergeixen com els productes estrella per a gaudir d'aquesta celebració.
La tradicional festa de Carnaval neix de la necessitat de divertir-se abans de l'arribada de la Quaresma, un temps de recolliment en temps antics. No obstant això, les tradicions culinàries perduren en l'actualitat. Per això, els Mercats de Barcelona es preparen per rebre-us i ajudar-vos davant qualsevol dubte.
Com ens explica la Isabel de Can Bertran i Mascarell, propietària de la Cansaladeria, amb parada a la Boqueria. “Durant aquesta època, destaquen com a productes estrella la botifarra d'ou, els llardons, la botifarra negra o blanca i el botifarró, entre altres opcions”. Pel que podeu gaudir d’una àmplia varietat de productes!
Voleu conèixer el secret de la seva botifarra d'ou? En Josep, copropietari de Can Bertran i Mascarell, ens revela amb convicció: “L’ou ha de ser ou”. A partir d'aquí, la creació d'aquest exquisit producte es realitza amb diversos ingredients, entre els quals en destaquen la papada de porc i la panxeta de porc, entre molts altres ingredients que us convidem a descobrir personalment visitant la cansaladeria. I si et preguntes com pots gaudir aquest producte, en Josep té la resposta: “Hi ha gent que la combina amb truita, però també es pot gaudir “tal qual”, amb pa amb tomàquet”!
No podem oblidar mencionar el reconeixement atorgat a Escofet Oliver, amb parada al Ninot i al Mercat de Sant Antoni, guanyadors del segon premi del 9è Concurs Nacional de botifarra d'ou artesana en la categoria de ‘botifarra tradicional’. Un reconeixement que posa de manifest la qualitat dels productes artesanals que ofereixen els mercats.
I si en lloc de botifarra d'ou, sou més de llardons, aquests també es converteixen en un producte clau durant aquestes festes. Ara bé, esteu al corrent de les diferents maneres de prendre'ls? L'Oriol de Xarcuteria - Ibèrics - O. MAS, amb parada el Mercat de Sant Gervasi, ens diu: "Els oferim a granel, i la gent els adquireix tant per aperitiu com per utilitzar-los en l'elaboració de coques de llardons. "No obstant això, també ens revela: "Per a mi, la millor manera de gaudir-los és amb el vermut, com a aperitiu".
Però si voleu gaudir dels llardons com a plat, una opció clàssica és la "truita de patates i llardons". Per preparar-la, has de sofregir els llardons fins que quedin cruixents i, a continuació, barrejar-los amb ous batuts i patates ratllades.
“Tot i que la venda d'aquest tipus de productes es realitza especialment en aquestes dates tan assenyalades, és un producte que venem tot l'any”, ens diu l’Oriol. A més a més, a O. Mas, atenen les vostres necessitats tant al taulell com a través d'encàrrecs per garantir-vos gaudir d'aquest producte.
Als mercats de Barcelona ens agraden les tradicions gastronòmiques, i quina millor època per gaudir-ne que durant aquestes festes? T’ajudem a trobar allò que busques! T'animes a descobrir de primera mà els productes de Carnestoltes?