Gelats casolans per a un estiu saludable
Amb l'arribada del bon temps, no hi ha res millor que un gelat refrescant. Però, què et semblaria poder gaudir dels gelats de manera saludable? I és que fer gelats a casa és més fàcil del que penses i, a més, és una opció perfecta per mantenir una alimentació equilibrada. Avui et portem algunes receptes senzilles i nutritives. Som-hi!
Comencem amb una opció que segur agradarà a tothom: el gelat de iogurt i fruita fresca. Qui no disfruta de fruita fresca a l'estiu? Aquesta recepta és tan fàcil que et sorprendrà! Només necessites dues tasses de iogurt natural, una tassa de la teva fruita preferida i, si et ve de gust, un toc dolç pots afegir-hi mel o bé un endolcidor natural.
Per elaborar-lo cal triturar la fruita en una batedora fins que quedi suau. Després, en un bol, barreja el iogurt amb la fruita triturada fins que estigui ben combinat. Si et ve de gust, afegeix una mica de mel o xarop d'atzavara per donar-li aquell toc dolç. Aboca la barreja en motlles de gelat i congela durant almenys 4 hores. Quan estiguin llestos, només cal treure'ls del congelador uns minuts abans de servir per facilitar el desmuntatge.
Si vols una opció amb un toc més exòtic, tasta el gelat de coco i plàtan. Aquesta combinació és un èxit segur. Només necessites un bric de llet de coco i dos plàtans madurs.
Per preparar-lo, tritura els plàtans i la llet de coco en una batedora fins que la barreja sigui suau. Si vols, pots afegir un toc d'extracte de vainilla per potenciar el sabor. Aboca la barreja en motlles de gelat i congela durant almenys 4 hores.
Per als més atrevits, tenim una combinació sorprenent: gelat de xocolata amb alvocat. Sí, has llegit bé: alvocat i xocolata! Per fer aquest gelat necessites dos alvocats madurs, mitja tassa de cacau en pols sense sucre afegit i una mica de mel o xarop d'atzavara si vols endolcir-lo.
Per preparar-lo, pela i treu el pinyol dels alvocats, i després tritura'ls amb el cacau en pols en una batedora fins que quedi una barreja suau i cremosa. Afegeix mel o xarop d'atzavara al gust, si cal. Posa la barreja en motlles de gelat i congela durant 4-6 hores.
A què esperes? Passa una estona divertida a la cuina preparant els teus propis gelats! A més, pots experimentar amb diferents combinacions de sabors i ingredients, afegint fruits secs, llavors o fins i tot superaliments com la xia per donar un toc extra als teus gelats. Bon profit i feliç estiu!