Hummus clàssic
- 400 g de cigrons cuits
- 3 cullerades soperes de tahini (pasta de sèsam)
- El suc de mitja llimona
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- Opcional: un gra d'all i espècies al gust
Un truc per abans de triturar-ho tot perquè l'hummus quedi més lligat: pelar els cigrons. No és obligatori, això ho deixem al gust de cadascú. En el cas que ho vulgueu fer, heu de submergir-los en aigua bullent 2 minuts i, immediatament després, submergir-los en aigua freda. El canvi tèrmic farà que la pell exterior es desprengui i així es pugui retirar molt fàcilment.
Per a fer l'hummus, posem tots els ingredients en un bol que puguem utilitzar per a triturar, batem amb la trituradora fins a obtenir un puré homogeni, ni massa dens ni massa líquid. Si veiem que ens queda massa líquid, es pot afegir un rajolí d'oli d'oliva. Per la presentació se li pot sumar una mica de pebre vermell per sobre.
Es pot servir fred o a temperatura ambient, acompanyat de pastanagues o pa torrat.