Hummus de pebrot escalivat
Ingredients (per a dues persones):
- 200 g de cigronets de l’Anoia cuits
- ½ gra d’all
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1 culleradeta de tahin (pasta de sèsam)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 75 g de pebrot escalivat
- Un polsim de comí
- Un polsim de sal iodada
- AOVE
- Ametlla
L'hummus és una recepta versàtil que s'adapta perfectament a qualsevol moment del dia. No només és ideal com a entrant per compartir en una taula amb amics o família, sinó que també pot ser una bona opció com a primer plat, acompanyat de verdures, torrades o fins i tot com a salsa per acompanyar altres plats.
Si busques una opció ràpida i senzilla per als dies amb poc temps o si vols sorprendre els teus convidats amb un entrant diferent, aquesta recepta d’hummus de pebrot escalivat és la solució perfecta. En només 10 minuts, podràs tenir enllestit aquest plat!
A més, els cigrons, l'ingredient principal d'aquesta recepta, són una font rica de nutrients. Són plens de proteïnes vegetals, fibra i hidrats de carboni, cosa que els fa ideals per a dietes equilibrades i saludables. A més de ser una excel·lent font de minerals com el ferro, el calci i el zinc, també són rics en vitamines del grup B, essencials per al bon funcionament del sistema nerviós.
Et deixem la recepta perquè puguis gaudir d'aquest hummus de pebrot escalivat.
Elaboració:
- Posa els cigrons cuits en un bol i afegeix-hi la resta d'ingredients. Tritura-ho tot fins a obtenir una pasta homogènia i fina.
- Serveix amb un raig d’AOVE i empolvora-ho amb ametlla picada per sobre.
Per obtenir l’hummus de la màxima qualitat, et recomanem utilitzar cigrons de l’Anoia, coneguts pel seu cultiu artesanal. Aquest llegum destaca per la seva pell fina, que facilita tant la preparació com la digestió, i la seva textura suau, no farinosa, que es desfà amb facilitat durant la cocció.
Aquesta recepta ha estat elaborada per les dietistes-nutricionistes del CAPSBE (Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra).
Anima’t a provar aquesta recepta d’hummus amb cigrons de l’Anoia i descobreix com uns ingredients de qualitat poden marcar la diferència! No hi ha res millor què cuinar amb productes frescos i locals, així que fes una visita als mercats de Barcelona!