Kofta
• 500 gr de carn picada de xai
• 250 gr de molla de pa
• 1 ou
• 1 culleradeta de gingebre en pols, 1 de comí molt, 1 de pebre de Caiena i 1 de menta picada
• El suc d'una llimona
• 1 all picat ben fi
• Sal i pebre
Posarem la molla de pa en remull, batrem l'ou i picarem la carn, el gra d'all i les fulles de menta. En un bol fondo hi posarem la carn, la molla de pa escorreguda, el suc de la llimona i tota la resta d'ingredients i ho barrejarem bé.
Amb la mà formarem petites mandonguilles de forma més aviat aplanada que anirem enfilant en un palet de fusta o metall per a broquetes i les courem, al forn (20 minuts a 180 graus) o a la planxa (millor amb el foc baix).
Si no us agrada la carn de xai, la podeu substituir per vedella, i com que són una mica picants, el millor és acompanyar-les amb un bon tzatziki (salsa de iogurt amb cogombre) o una salsa de iogurt normal.