La paella, de València al món
El 20 de setembre celebrem un dels dies més estimats de la nostra gastronomia: el Dia de la Paella. Aquest plat és molt més que un menjar; és una tradició que uneix a famílies, amics i comunitats senceres al voltant d’una bona paella.
Sabíeu que l’autèntica paella valenciana es fa amb conill, pollastre, bajoques i garrofó, un tipus de fesol gran? També es poden afegir altres ingredients com la carxofa i el caragol, però a València la paella original mai inclou marisc! Aquesta és només una de les moltes varietats d’un plat que s’ha anat transformant amb el temps a causa de les influències de cada regió.
Si busqueu els ingredients perfectes per fer una paella, als mercats de Barcelona trobareu de tot: cloïsses, musclos, conill, verdures fresques i molt més. Però, per aquells qui no disposen de temps per cuinar-la des de zero, des de fa uns mesos, el Mercat de la Boqueria compta amb una opció perfecta: The Paella Factory.
Aquesta parada ofereix una manera ràpida i deliciosa de preparar una paella amb només quatre passos: escollir el producte fresc, com musclos, gambes o altres ingredients; triar el caldo, sent el fumet l'opció clàssica; escollir el tipus de sofregit -ja envasat i preparat-; i, finalment, seleccionar l’arròs bomba per garantir que absorbeixi els sabors sense quedar-se pastós.
Quan la preparis a casa, a l’hora d’afegir l’arròs i el caldo, evita remenar massa la paella; deixa que l’arròs es cuini de manera uniforme i xucli els sabors sense trencar-se. Després d’apagar el foc, deixa-la reposar uns 5 minuts abans de servir-la perquè els sabors es barregin millor i l’arròs quedi més gustós. Ja ho tens!
Només queda parar taula i servir-la, però espera! Si busques una autenticitat especial, menja-la directament de la paella amb una cullera de fusta. En alguns racons del país, és una tradició menjar-la sense plat, fet que fa que el comensal connecti del tot amb les arrels d’aquesta gastronomia.