La paella, un menjar familiar
La paella és un dels menjars més populars d'aquest país, i un plat que convida a compartir una estona amb la família i els amics, no creieu?
La paella acostumar a ser, normalment, de dos tipus: de marisc o de carn. Des dels mercats de Barcelona volem donar-vos les bases i els ingredients clau per fer una bona paella i que la pugueu gaudir rodejats dels vostres.
En primer lloc, es comença pel sofregit, que pot ser el mateix tant per la paella de carn com per la de marisc. Per fer-lo necessitareu pebrot -vermell i verd-, all i tomàquet ratllat. Després quan la ceba es vegi daurada es posa l'arròs, i quan es vegi tot daurat pel sofregit, es tira l'aigua o el caldo.
Amb el clima mediterrani que tenim a Barcelona, la paella més popular és la de marisc. L’Esther i la Júlia, de Peixos Esther del mercat de la Vall d'Hebron, ens expliquen que la paella de marisc ofereix infinites possibilitats: sípia fresca, calamar, rap, gamba, escamarlà, musclos, cloïsses… Se li pot posar un poc de suc de llimona perquè quedi més gustosa.
Si preferiu la paella de carn, els carnissers de la Ganch, una carnisseria familiar que fa 5 anys que estan al mercat de l'Abaceria, 'la millor carn és de costella, de conill o de pollastre'. En alguns punts de Catalunya també es fa servir ànec.
Per la paella de carn és necessari posar-hi més verdura- a banda de la del sofregit-. El Salvador i la Joana, de fruites Rovira del mercat de l'Abaceria, ens recomanen les mongetes verdes, la carxofa i la coliflor.
Si tens pensat fer una quedada amb amics o familiars, la paella és una de les millors opcions per sorprendre els convidats. Els comerciants dels mercats de Barcelona us ajudaran a escollir els millors productes!