L'all i les seves propietats
L'all és un dels ingredients que més acostumem a utilitzar a la nostra cuina, ja sigui en sofregits, en sopes, entre d'altres. Quines són les propietats nutricionals de l'all?
Té un contingut energètic alt, ja que té forces proteïnes i hidrats de carboni. Com a minerals conté potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode, i pel que fa a les vitamines, té B que ajuden al bon funcionament del sistema nerviós; vitamines antioxidants com són la C i l'E.
Per a l'organisme té molts efectes beneficiosos - sempre si es consumeix cru - com antibiòtic, antimicòtic i antivíric ja que és eficaç contra diversis tipus d'agents patògens com bacteris, fongs, virus i paràsits intestinals. L'all també funciona com a antihistamínic, anticoagulant, antitrombòtic i hipotensor.
A l'hora de cuinar-los, per tal d'evitar que es repeteixi el seu sabor, podem obrir-los per la meitat i treure el brot que contenen, o bé mantenir-los en remull durant una hora abans d'utilitzar-los. En aquests casos però, les seves propietats medicinals poden minvar.
Us proposem una recepta de Cuina.cat de sopa d'all, ideal per aquests dies de fred. No us la perdeu!