L’all, un ingredient amb mil possibilitats
L’all, procedent de l’Àsia Central, és un ingredient indispensable a la cuina. Aquest producte disposa de mil possibilitats culinàries, amb el seu gust i aroma transformareu els vostres plats en una autèntica delícia. Vegem-ne algunes d’elles!
Dins del món de la gastronomia hi ha moltes receptes que contenen aquest aliment, com a guarnició o en un paper més important. Pot menjar-se cru o cuinat i, en qualsevol dels dos casos, conté una gran quantitat de nutrients que ens aporten fibra, hidrats de carboni, proteïnes i vitamines, a més de ferro, calci, sodi i potassi.
Una de les receptes més conegudes és l’allioli, típica del Mediterrani occidental, com Catalunya, el País Valencià o les Illes Balears Es tracta d’una salsa espessa realitzada a base d’all, oli d’oliva, sal i, si es vol, s’hi pot afegir un ou.
D’altra banda, tenim l’all com a guarnició en les famoses gambes a l’allet. Es basa en una recepta senzilla amb un grapat de gambes pelades per fregir, alls, oli d’oliva i sal. En aquest cas, l’all té un paper més secundari: intensifica el gust de les gambes de manera considerable.
Una altra recepta que volem presentar-vos en la qual l’all té presència són els coneguts espaguetis italians “aglio e olio”. Es tracta d’una base de pasta acompanyada d’una salsa a base d’all, oli d’oliva, parmesà i julivert fresc. De vegades, també s’hi afegeix bitxo.
Ara que ja coneixeu les propietats, beneficis i possibilitats de l’all, què esteu esperant per posar-vos el davantal?