L’alvocat, el superaliment verd que triomfa a l’estiu
Ingredients (pel guacamole)
- 3 alvocats madurs
- Suc de mitja llima
- Mitja ceba morada
- 1 tomàquet
- Bitxo
- Tabasco
- Sal al gust
- Oli d’oliva
Si parlem d’aliments que han guanyat molta popularitat en els darrers anys, un d’ells és, sens dubte, l’alvocat. Aquesta fruita, originària de l’Amèrica Llatina (Mèxic, Colòmbia o Veneçuela), té molts beneficis nutricionals. Tants, que se la considera un ‘superaliment’, una designació que distingeix aquells aliments que són especialment rics en nutrients i que tenen molts beneficis per a la nostra salut.
L’alvocat conté grasses saludables (com l’àcid oleic), una gran quantitat de fibra (que afavoreix la digestió), és una gran font de vitamina E, C i K i, a més, també és ric en potassi. Una carta de presentació impressionant per un aliment que pot introduir-se i combinar-se amb tota mena de plats, tant dolços com salats. Aquest és, precisament, un dels seus punts forts.
Avui, 31 de juliol, celebrem el Dia Mundial de l’Alvocat de la millor manera: a la cuina. L’alvocat, per exemple, és la base del guacamole, un acompanyament d’origen mexicà que també porta ceba, tomàquet, espècies… i que us anirà de meravella per condimentar uns nachos. Voleu saber com preparar el millor guacamole des de casa? La recepta de @Maure us dona la solució!
Elaboració
- Talleu la ceba i el tomàquet en trossos petits. També la llima, per la meitat, i els alvocats, als quals els heu de treure la pell i els ossos.
- Una vegada està tot tallat i picat, barregeu els ingredients en un recipient i afegiu el suc de la llima, la sal, l’oli i, finalment, el bitxo i el tabasco. Un cop hi ha els ingredients, integreu-los tots.
- Acompanyeu el guacamole amb el plat que més us vingui de gust, ja siguin uns natxos, unes ‘fajitas’…
Una altra opció seria utilitzar l’alvocat per esmorzar, acompanyant una torrada amb un raig d’oli d’oliva. En aquest cas, podeu afegir altres ingredients al vostre gust: ous, pernil, fuet… tot és benvingut!
Si no sabeu ben bé com guiar-vos a l’hora de comprar alvocats, @davidguibertchef dona tres claus per escollir-los bé:
- El color de l’exterior ha de ser fosc.
- Retireu la part que connecta l’alvocat amb l’arbre. Ha de tenir un color verdós-groguenc. Si el color és molt fosc, l’alvocat està passat, si és groc, encara no està madur.
- Premeu la part superior de la fruita. Si està tova i cedeix, està madura.
És clar que, si amb aquests consells encara us costa desxifrar com escollir els alvocats, sempre podeu guiar-vos pels consells dels fruiters i fruiteres dels mercats de Barcelona, que segur que estaran encantats d’ajudar-vos perquè pugueu gaudir d’aquest aliment tan saborós, nutritiu i versàtil. Aprofiteu aquest Dia Mundial per descobrir-ne totes les possibilitats!
